3 מתכונים להכנת קינוחי כוסות צבעוניים בקלי קלות

הרבה לפני חג השבועות, הוזמנתי  לסדנת קינוחי כוסות של אסם , שנערכה ב"נחלה" בראשל"צ עם השף קונדיטור  עדן אלקובי.

למרות שהסדנה נערכה ביום שישי – אותי לא מוציאים ביום שישי מהמטבח – לא יכולתי לוותר – קינוחי כוסות זה אני, הייתי חייבת לראות מה התחדש  בתחום הקינוחים האישיים.

11153370_914894628562128_1858599277_o

אין יותר כייף  לשמוע את האורחים מתפעלים ומתרשמים מהקינוחים שהכנתי, ועוד יותר כייף, כשרק אני יודע באמת שהשקעתי ממש מעט זמן  בהכנתם ולא את כל היום, והכל תלוי בדמיון הפרוע ובתעוזה לנסות ולהתנסות בשילובי צבעים וטעמים.

מה גם שניתן ואין שום בעייה להכין את כל המרכיבים מראש: מוסים, קצפות, רטבים, תחתיות יבשות, פירורים מסוגים שונים , לשמור במקרר ולהכין את הקינוחים  מספר שעות לפני ההגשה. ולא לשכוח  את הכלים/כוסת  וכפיות שבהם  תכינו ותגישו את הקינוחים האישיים.

אסם הוציאה מוצר חדש למדפים: סדרת "קינוחי כוסות". בסיס להכנת קינוח חגיגי וקל להכנת עם אפשרות למגוון רחב של קינוחי כוסות מרשימים וטעימים.

11159436_914931275225130_2032479223_o

בכל ערכה תמצאו שקית של פודינג במרקם המתאים במיוחד לקינוחי כוסות, שקית פירורי פתי בר טחונים, שקית זילוף-כדי שיצא יפה וקל להכנה וחוברת מתכונים, כדי שתוכלו להכין קינוחים בטעמים וצבעים שונים ולהפתיע את האורחים שלכם.

את הערכה תוכלו למצוא על המדפים בסופרים בטעמי פודינג בטעם שוקולד בלגי ופודינג בטעם עוגת גבינה. ניתן כמובן לשנות ולשדרג את המתכונים עם רכיבים שכל אחד אוהב, כי זה מה שיפה בקינוחי כוסות, הכל אפשרי…

חשוב לשומרי הכשרות: ערכת קינוחי הכוסות הינה כשר-פרווה בהשגחת הבד"צ . ניתן להכין בקלות קינוחי כוסות טעימים ומרשימים שהם פרווה כל זמן שלא מוסיפים גבינות או מוצרי חלב אחרים בהכנתם.

11159336_914920551892869_1079334619_o

 

לא להיבהל מאורך המתכון, , ממליצה לכם לקרוא אותו עד סופו לפני שמתחילים בהכנת הקינוחים.

מתכון לקרם גבינה ורוטב תותים – של שף קונדיטור עדן אלקובי
מתאים להכנת 8-10 כוסות בנפח של 150 מ"ל

מצרכים:
1 שקית פירורי פתי בר אסם
(מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים חגיגיים)

לקרם גבינה:
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
300 גרם גבינה לבנה
150 מ"ל חלב (3/4 כוס)
1 שקית פודינג בטעם עוגת גבינה אסם
(מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים חגיגיים)
1 תוכן מקל וניל (לא חובה)

לרוטב:
250 גרם תותים חתוכים לקוביות קטנות או פירות יער (כ-2 כוסות)
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה:
מכינים את הקרם:
במיקסר מקציפים את כל חומרי הקרם יחד לקרם יציב ומעבירים לשק זילוף.

מכינים את הרוטב:
בסיר קטן מבשלים על אש קטנה במשך כ-5 דקות את כל חומרי הרוטב. מצננים במקרר או במקפיא.

מרכיבים בכוסות לפי הסדר הבא:
כמובן שכל אחד יכול להכין איך שהוא אוהב:
– שכבה דקה של קרם גבינה
– פירורי פתי בר וניל (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
– רוטב תותים (2 כפיות)
– שכבה דקה של קרם גבינה
– פירורי פתי בר וניל (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
– רוטב תותים (2 כפיות)
– שכבה דקה של קרם גבינה
– רוטב תותים לקישוט (1 כפית)


מתכון להכנת מעדן שוקולד – מילקי  של השף עדן אלקובי
להכנת 6 כוסות בנפח 150 מ"ל

11157206_914901841894740_770543715_o

חומרים למעדן שוקולד:
400 מ"ל חלב (2 כוסות)
2 חלמונים
1 שקית פודינג בטעם שוקולד בלגי (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)
120 גרם שוקולד מריר

חומרים לקצפת :
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
50 גרם אבקת סוכר (1/2 חבילה)
תוכן מחצי מקל וניל

חומרים לקראמבל שוקולד:
1 שקית פירורי פתי בר שוקו (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)
100 גרם שוקולד מריר
קורט מלח

הוראות ההכנה:
מכינים את מעדן השוקולד:
בסיר על להבה נמוכה מבשלים תוך כדי ערבוב את כל חומרי המעדן עד להסמכה. מוזגים לכוסות באופן שווה ומעבירים למקרר לצינון.

מכינים את הקצפת:
במיקסר מקציפים את כל חומרי הקצפת עד שמקבלים קצפת עמידה. מזלפים מעל מעדן השוקולד שציננו.

מכינים את קראמבל השוקולד:
ממיסים את השוקולד (אפשר במיקרוגל) ומערבבים עם הפתי בר. מצננים במקרר. מוציאים ומפוררים לחתיכות קטנות. מפזרים מעל הקצפת.


מתכון לסניקרס בננה של השף קונדיטור עדן אלקובי
להכנת 8-18 כוסות בנפח 150 מ"ל

11171483_914910525227205_1962320_o

חומרים לטופי בוטנים:
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
25 גרם חמאה
85 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם בוטנים מלוחים קצוצים גס

חומרים לבננה מייפל:
4 בננות פרוסות
100 מ"ל סירופ מייפל איכותי

חומרים לגנאש שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה

קרם מסקרפונה שוקולד:
חלק א' – גנאש:
70 גרם שוקולד חלב
20 גרם שוקולד מריר
430 מ"ל שמנת מתוקה

חלק ב' – מיקס:
350 גרם גבינת מסקרפונה
1 שקית פודינג בטעם שוקולד בלגי (מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)

להרכבה:
1 שקית פירורי פתי בר שוקו
(מתוך ערכת קינוחי כוסות להכנת קינוחים שוקולדיים)

הוראות ההכנה:
מכינים טופי בוטנים: בסיר בינוני על אש קטנה מחממים את הסוכר עד להמסה מלאה. מרתיחים את השמנת ופותחים את הקרמל. מוסיפים את החמאה ולאחר מכן את הבוטנים ומערבבים לאיחוד. שומרים בקערה בטמפ' החדר עד ההרכבה.

מכינים בננה מייפל: מרתיחים את המייפל במחבת ומצמצמים כחצי דקה, מוסיפים את הבננות הפרוסות, מערבבים כחצי דקה ומורידים מהאש.

מכינים את הגנאש: ממיסים במיקרו בקערה שוקולד ושמנת מתוקה למשך כדקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד לאיחוד.

מכינים את קרם המסקרפונה שוקולד:
חלק א' – מכינים גנאש: ממיסים במיקרו בקערה שוקולד ושמנת מתוקה למשך כדקה וחצי, מוציאים ומערבבים עד לאיחוד. מצננים במקרר.
חלק ב – במיקסר מקציפים את הגנאש שציננו יחד עם הפודינג והמסקרפונה עד לקבלת קרם יציב. מעבירים לשק זילוף.

מרכיבים לפי השכבות:
כף בננה מייפל
שכבה דקה של קרם שוקולד מסקרפונה
פירורי פתי בר שוקולד (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
כף קרמל בוטנים
פירורי פתי בר שוקולד (שמים כפית גדושה ומנערים קלות)
שכבה דקה של קרם שוקולד מסקרפונה
כף גנאש שוקולד

11171618_914930985225159_1512479579_o

מבחר מתכונים נוספים להכנת קינוחי כוסות תוכלו למצוא בחוברת המתכונים שנמצאת בערכת קינוחי כוסות-בסיס להכנת קינוחים חגיגיים.

מאחלת לכולכם כאן – חג שבועות שמח, חגיגי טעים ומתוק לכם ולבני משפחותיכם.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

מודעות פרסומת

פורסמה ב-16 במאי 2015, ב-אוכל, בודקת מנסה ומבשלת, חדש על המדף, כללי, מתכונים לחג שבועות, סדנאות בישול ואפייה, קינוחים ומתוקים ותויגה ב-, , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: