עוגת אגוזים עם סילאן (פרווה)

הבטחות צריך לקיים…

העוגה קלה ומהירה להכנה. 
מכינים אותה מחומרי גלם פשוטים שנמצאים תמיד בכל בית והתוצאות ממש מפתיעות.

סוג טחינת או קיצוץ האגוזים, משפיע על מרקם העוגה. מי שלא אוהב להרגיש את הנגיסה באגוזים, יכול לקצוץ דק יותר את האגוזים.

ולשומרי הכשרות: (כמוני)  העוגה פרווה

11187633_917677581617166_2070261951_o

כשאני כותבת כוס אני מתכוונת לכוס חד פעמית.
את העוגה אופים בתבנית בגודל 26 או ב-3 תבניות אינגליש-קייק.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות בערך או עד שהקיסם יוצא לח. ממליצה לא לאפות יתר על המידה, אחרת העוגה תצא יבשה.

11167527_917473848304206_1924635445_o

מצרכים:
5 ביצים בגודל L מופרדות
3/4 כוס סוכר (לא צריך יותר)
1/2 2 כוסות קמח תופח – מנופה
(בפסח מחליפים ל- 1/4 2 כוסות קמח תופח כשר לפסח)
3/4 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 1 כוסות אגוזים קצוצים – 1/2 כוס שומרים לקישוט העוגה
סירופ סילאן בנדיבות

הוראות הכנה:
בקערת המיקסר מקציפים חלבונים עם סוכר עד לקבלת קצף יציב.
בקערה נוספת מערבבים היטב ידנית חלמונים עם סוכר וניל ומוסיפים לקערת המיקסר עם החלבונים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
מוסיפים : שמן, מיץ תפוזים, 1 כוס אגוזים וקמח. מערבבים בתנועות קיפול עדינות כדי לא לשבור את הקצף, כדי שהעוגה תצא תפוחה ויפה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 40 דקות בערך או עד שהקיסם יוצא לח.
אם אופים בתבניות אינגליש-קייק אופים פחות זמן.

בתום האפייה , כשהעוגה עדיין חמה, מחוררים את  שטח פני העוגה עם קיסם (הרבה חורים) ושופכים בנדיבות מעל את סירופ הסילאן עד לכיסוי כל העוגה.
אל תדאגו, הסירופ נספג בעוגה דרך החורים שעשינו ומפזרים את האגוזים ששמרנו בצד.

11153398_917475031637421_1763409379_o

בהצלחה!!!

אשמח לקרוא וגם לראות איך יצא לכם , בדף הפייסבוק שלי
הנה הקישור:  במטבח של נדיה  http://goo.gl/n88NES

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

מודעות פרסומת

פורסמה ב-25 באפריל 2015, ב-בודקת מנסה ומבשלת, חדש על המדף, מתכונים לחג לפסח, עוגות ועוגיות, קינוחים ומתוקים ותויגה ב-, , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: