רולדה עם בשר וצנוברים ברוטב פטריות

רולדת בשר עם צנוברים ורוטב פטריות
מצרכים: (ל-2 רולדות)

חצי קילו בשר טחון
1בצל גדול-קצוץ
6 שיני שום-קצוצות
1סלסלת פטריות טריות – חתוכות לקוביות
חצי כוס צנוברים – קלויים קלות
חצי חבילת כוסברה – קצוצה
1 כפית כורכום
1כפית פפריקה מתוקה/חריפה מי שאוהב
פלפל שחור לפי הטעם
מלח לפי הטעם
שומשום או קצח לקישוט
1 ביצה – למריחה על הרולדה
1 חב' בצק עלים מרודד-מוכן מהסופר-יש להפשיר את הבצק כמו בהוראות שעל האריזה.

לעבודה (הוראות הכנה)
– במחבת גדולה מטגנים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות ומעבירים לכלי אחר.

– באותה המחבת-אין צורך לנקות- מתחילים לטגן את הבשר הטחון עם מעט שמן. יש להוסיף בשלב זה את המלח והפלפל השחור. תוך כדי טיגון הבשר יש לפורר אותו עם מזלג, שלא יישארו גושים גדולים, אלה כמה שיותר קטנים. יש לטגן עד שהנוזלים שהופרשו מהבשר נעלמים, והבשר כבר לא אדום.

– בשלב זה מוסיפים לבשר את שאר התבלינים, הצנוברים, הפטריות, שום, הבצל המטוגן, כוסברה ולערבב היטב, לבשל עוד כ-10 דקות תוך כדי עירבוב כדי שהטעמים ייספגו וישתלבו יחד.

– את בצק העלים (אחרי שהופשר לפי ההוראות) יש לפתוח על משטח ישר ולחלק ל-2 באמצע. (לחצי).

– לאורך הבצק ובמרכזו יש לסדר חצי מכמות מילוי הבשר.

– אני נוהגת לסגור את הרולדה על-ידי "קליעת צמה" מהבצק.
מהבצק שבצידי המילוי חותכים פסים אלכסוניים במרחק של 10 ס"מ בערך עד סוף הרולדה.
ומהרצועות קולעים צמה. (מניחים כל רצועת בצק על המילוי באלכסון, פעם לצד ימין ופעם לצד שמאל או להפך איך שנוח וכך עד הסוף).

– בתבנית אפייה, על נייר אפייה להניח את הרולדות בזהירות ובעדינות..

– מברישים את פני הרולדות בביצה ומפזרים שומשום או קצח לפי הטעם. אפשר גם את שניהם.

– אופים בחום של 180-200 מעלות תלוי בחום התנור עד להזהבה.

– בהצלחה ובתיאבון!!!!

מודעות פרסומת

פורסם ב-21 באפריל 2015,ב-כללי. סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: