עלי כרוב ממולאים עם בשר אורז וצנוברים

אז הפעם נלך להכין כרוב ממולא… כזה שכולם אוהבים גם קטנים וגם גדולים. הכנת המנה קלה, אבל לוקחת קצת יותר זמן , והתוצאות שוות… ללקק את האצבעות והצלחת…

לאחרונה ניתן למצוא בשווקים "כרוב למילוי", שנראה גדול יותר ופחוס. עלי הכרוב האלה אחרי ההרתחה הופכים להיות עדינים ודקים יותר מכרוב רגיל.

 

20140622_132254

אני ממליצה,  למי שטרם התנסתה בפירוק עלי כרוב למילוי ולגלגול, לעשות זאת עם כרוב רגיל. התוצאה בסופו של דבר יוצאת כמעט זהה. גם לסבתא שלי, לא היה "כרוב למילוי", והיא הייתה מכינה ממולאים טעימים ונפלאים.

ועוד דבר:  קראו את המתכון עד סופו..לא להלחץ מאורכו..  זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נראה. כותבת  ומסבירה לכן כאן בפרוטרוט שלב אחרי שלב…

אני בטוחה שיהיו פה  כאלה שיקפצו ויכתבו שיש להם שיטות אחרות להכנת הממולאים. נכון יש שיטות אחרות. אבל… זה המתכון שלי והדרך שלי להכין אותם…

את המתכון הזה, אני מקדישה באהבה  גדולה למשפחת חסון היקרים ובמיוחד לסהר התותח…  @אתי חסון , המתכון במיוחד עבורך  🙂

מצרכים על השיש:
1 ראש כרוב רגיל גדול
חצי קילו בשק בקר טחון
1 כוס אורז שטוף (אני משתמשת באורז פרסי לא מבושל)
1 בצל לבן בינוני קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה (מי שלא אוהב, יכול לוותר על הכוסברה)
חצי כוס צנוברים (מי שלא אוהב, יכול לוותר על הצנוברים)
5 כפות שמן רגיל
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
קמצוץ אגוז מוסקט

מצרכים לרוטב
5 שיני שום קצוצות
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
1 כפית פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח
5-6 כוסות מים חמים

10382012_774986915886234_9069848847689229579_n

הוראות הכנה:
בסיר גדול – שמתאים לראש הכרוב – להרתיח מים. כשהמים רותחים להכניס את הכרוב בזהירות לסיר ולבשל 5 דקות לא יותר כשהסיר מכוסה. יש לדאוג שכל הכרוב יהיה במים הרותחים. אם לא מסתדר הפכו את הכרוב לצד השני ובשלו עוד 5 דקות. אחרי שבישלתם את הכרוב השאירו אותו במים החמים כשהסיר מכוסה עוד חצי שעה.

להוציא את הכרוב מהמים ולהניח בצד שיתקרר ויגיר נוזלים.

במחבת הגדולה להוסיף שמן ולטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
לבצל המוזהב להוסיף את הבשר הטחון. תוך כדי טיגון הבשר יש לפורר אותו עם מזלג עד שלא יישארו גושי בשר.
לבשר המטוגן יש להוסיף את האורז, עשבי התיבול והתבלינים, תוך כדי ערבוב והמשך טיגון עוד 3 דקות.
לא לטגן יותר מדי כדי לא לייבש את הנוזלים שנוצרו בתערובת.

יש להניח את תערובת הבשר והאורז בצד להתקררות ונחזור לטפל בכרוב.

כדי להקל על ההפרדה של העלים מהכרוב בעדינות , אני ממליצה לחתוך בצורה אלכסונית את הקשה שבראש הכרוב. יש להפריד בעדינות את כל העלים בכרוב.

לוקחים עלה של כרוב, ופותחים אותו על משטח עבודה, באמצע העלה שמים כף מלאה מהמילוי ומקפלים. את צד ימין מקפלים לאמצע העלה על התערובת, את צד שמאל מקפלים אותו הדבר, ומגלגלים.

בסיר רחב – סונטג' עם מכסה מסדרים בצמוד אחד ליד השני את העלים המגולגלים. אפשר גם לסדר אותם אחד ליד השני בשכבה שנייה.

באותה המחבת , אין צורך לשטוף – נכין את הרוטב מכל חומרי הגלם יחד, נבשל 5 דקות ונשפוך בזהירות על הכרוב הממולא. אם נשאר תוסיפו את זה בהמשך לבישול.

את סיר הסונטג' עם הכרוב הממולא עם הרוטב נניח על אש גבוהה ונביא לרתיחה ומיד נעביר לאש נמוכה ונבשל עוד שעה כשהסיר מכוסה.

יש להקפיד שיהיו בסיר כל הזמן נוזלים, אחרת הממולאים יצאו יבשים. אפשר להוסיף  מהרוטב שנשאר או מים חמים בהתאם לצורך.

20140620_114516

 

בתיאבון, ספרו לי איך יצא לכם… 🙂

#עליכרובממולאים  #כרובממולא

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

מודעות פרסומת

פורסמה ב-6 באוגוסט 2014, ב-בודקת מנסה ומבשלת, בשרים, מהמטבח הטוניסאי, מנות ראשונות ותוספות, מתכונים לחג לפסח ותויגה ב-, , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: