עוגת גבינה ניו-יורק בסגנון נדיה

#gaddairy

כנסיינית מוצרי צריכה, קיבלתי להתנסות לכבוד חג השבועות הקרב ובא את  גבינת השמנת ניו יורק 30% של מחלבות גד ואת פירורי הביסקוויטים החדשים של חברת הדר.

עוגת הגבינה שהמתכון שלה כאן,  עשירה בטעמים, קרמית רכה ונימוחה.

הנה לפנכם המתכון לעוגת  הגבינה האפוייה בסגנון ניו יורק המפורסמת אבל הפעם עם שינויים  ובסגנון שלי.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ולפני שמתחילים עצה שלי אליכם:  כדי לאפות עוגת גבינה מוצלחת צריך קצת יותר זמן וסבלנות מאפיית עוגה רגילה.

מצרכים:
החומרים והכמויות מתאימים בדיוק לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס העוגה:
150 גרם ביסקוויטים מרוסקים של חברת הדר
60 גרם חמאה מומסת

למלית:
4 ביצים בגודל L מופרדות
2 גביעים (400 גרם גבינת שמנת ניו יורק בטעם טבעי של חברת גד
1 קופסה (250 גרם) של גבינה לבנה 9%
1 קופסה (300 גרם) גבינת ריקוטה פרסקה 9% של חברת גד
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כף גדושה של קורנפלור
1 כפית תמצית וניל /או 2 שקיות סוכר וניל

הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
מכינים את בסיס העוגה: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת עד לקבלת פירורים גדולים יותר (כמו חול רטוב). משטחים את התערובת בתחתית התבנית ומהדקים היטב ושומרים במקפיא.

להכנת המלית:
בקערה מספר 1 מקציפים קלות את החלבונים עם הסוכר.
בקערה מספר 2 מערבבים במרץ את הגבינות, הסוכר וניל והחלמונים.
לקערה מספר 2 (זאת עם הגבינות) מוסיפים חצי מכמות הקצפת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול, אחר-כך מוסיפים את החצי שנותר מהקצפת ומערבבים שוב בעדינות בתנועות קיפול עד שהקצפת נבלעת בגבינות.
לקערה מוסיפים את הקונפלור ואת הסוכר וניל/תמצית וניל ומערבבים בתנועות קיפול בעדינות עד שכל התערובת חלקה ובלי גושים.
את הבלילה לשפוך על תחתית פירורי הביסקוויטים שבינתיים התקררה היטב במקפיא.
להכניס לתנור קערת מים רותחים.
על גבי הרשת באמצע התנור להניח את תבנית העוגה ולסגור את דלת התנור.
(לא פותחים עד לסיום אפיית העוגה וקירור העוגה בתנור)

יש לאפות את העוגה 10 דקות בדיוק (תסתכלו על השעון) בחום של 200 מעלות ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 45-55 דקות. העוגה בשלב הזה תהייה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכזה וזה בסדר כי היא תתייצב ותתקשה בהמשך.
מכבים את התנור – לא פותחים את הדלת – ומשאירים את העוגה להתקררות בתנור.

אחרי שעה מוציאים את העוגה מהתנור.   כשהיא קרה לגמרי עוטפים היטב ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים  להתגבשות ולהתייצבות . אם היא נפלה מעט במרכז לא נורא. לא יראו כלום אחרי שנעטוף אותה  (בהרבה אהבה) בקרם שאוהבים או בגנאש שוקולד. זאת כבר בחירה שלכם.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

אחרי שעתיים במקרר , תחליטו אתם איך אתם רוצים שעוגת הגבינה שלכם תראה  ובאיזה חומרים להשתמש. . תנו לדמיון שלכם לתפרע…

אני, הכנתי קרם מאינסטנט פודינג וניל – הכנתי לפי ההוראות על גבי האריזה, ועם שקית זילוף וצנטר פרח קטן  קישטתי את העוגה…

בהזדמנות זאת רוצה לאחל לכל החברים והחברות 
חג שבועות שמח לכם ולבני משפחותיכם

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

#gaddairy

מודעות פרסומת

פורסמה ב-17 במאי 2014, ב-בודקת מנסה ומבשלת, חדש על המדף, מתכונים לחג שבועות, עוגות ועוגיות ותויגה ב-, , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: