עוגה תפוזית משויישת (פרווה)

#עוגהתפוזיתמשויישת

עוגת התפוזים המשויישת, מככבת אצלי קבוע על שולחן המטבח, במיוחד בשבת בבוקר.

העוגה היא ללא תוספות של מוסים או קרמים, ואוהבים אותה אצלי בבית ביום שבת בבוקר… ממש ממש מוקדם, לפני שהולכים לבית הכנסת עם הקפה הראשון… או עם כוס תה עם נענע…

עד מוצאי השבת נשארים בדרך כלל בתבנית רק הפירורים, שגם אותם אוכלים בהנאה עם כפית.

העוגה קלה ומהירה להכנה ועם חומרי גלם פשוטים ואם מקפידים על חום וזמן אפייה כמו בהוראות, היא יוצאת רכה ואוורירית.
ולשומרי הכשרות שבנינו : העוגה הינה פרווה

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

העוגה מתאימה להכנה גם בחג הפסח. אני מחליפה את הקמח התופח הרגיל (החמץ) בשקית הקמח (השקית הצהובה) התופח כשר לפסח כל שאר המצרכים  בעוגה נשארים ללא שינוי.

מתחילים:
נחמם תנור ל-180 מעלות ונשמן תבנית עגולה בגודל 26 או תבנית מרובעת חד-פעמית.

מה אנחנו צריכים על השיש? (מצרכים)
5 ביצים בגודל L – מופרדות
2 וחצי כוסות קמח תופח / בחג הפסח  אני מחליפה בקמח התופח הכשר לפסח (בשקית הצהובה)
3/4 כוס שמן (רגיל)
3/4 כוס מיץ תפוזים טריים (אפשרות למיץ תפוזים מבקבוק)
1 ורבע כוס סוכר
2 כפות שוקולית (אפשר להחליף בקקאו, אני ממליצה על שוקולית)
1 שקית סוכר וניל

1506970_633783810022837_544525419410885291_n

הוראות הכנה:
להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת לערבב היטב יחד: חלמונים, מיץ תפוזים, סוכר וניל ושמן ולהוסיף לקערת הקצף. לערבב בעדינות בתנועות קיפול.
לתערובת להוסיף בהדרגה  את הקמח – לערבב בעדינות בתנועות קיפול שהקצף לא יישבר.
שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומשאירים בקערה כרבע מהבלילה.
מוסיפים את השוקולית לבלילת העוגה (שהשארנו בקערה) ומערבבים בתנועות קיפול.
את הבלילה שעכשיו היא חומה, מפזרים מעל הבלילה הלבנה שבתבנית האפייה. בעזרת מזלג עושים צורות של 8 קלות (לא יותר מידי).
לאפות בתבנית בגודל 26 בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
לבדוק עם קיסם שיצא נקי ומעט רטוב.

אופצייה לקישוט: אחרי שהעוגה מתקררת לפזר אבקת סוכר.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

טיפים חשובים :
יש לנפות את הקמח, כדי לאוורר אותו לפי השימוש וכך הוא נבלע בקלות (לא נשארים גושים) בבלילת העוגה.
אין לאפות את העוגה יתר על המידה כי היא תצא יבשה.

בהצלחה, ספרו לי איך יצא לכם…

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

מודעות פרסומת

פורסמה ב-27 באפריל 2014, ב-בודקת מנסה ומבשלת, מתכונים לחג לפסח, עוגות ועוגיות ותויגה ב-, , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 3 תגובות.

  1. העוגה העוגה ניראת נהדר ועסיסית. האם ניתן להפחית בכמות הסוכר?והאם כמות הקמח פה היא 350 גרם? וראיתי שהתשתמש בחד פעמית-מה הגודל?תודה

    אהבתי

  1. פינגבק: עוגת תפוזית משויישת (פרווה) | במטבח של נדיה-אפיה בישול ומה שבינהם

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: