עוגת שוקולד ואגוזים בציפוי גנאש (פרווה) לחג הפסח

מי לא אוהב עוגת שוקולד ואגוזים, נימוחה, רכה וטעימה ובמיוחד שהיא מתאימה גם לחג הפסח.

את העוגה הזאת אני מכינה כל פעם במראה אחר ומתאימה אותה למקום  או לסוג האירוע . העוגה תמיד מתקבלת  בהתלהבות על-ידי חברים ומשפחה.

הפעם  עם אותו בסיס של חומרי גלם עם שינויים קלים נכין יחד עוגה שוקולד טעימה   במיוחד ורכה , כמו שהילדים וגם המבוגרים אוהבים והמתאימה לחג הפסח.

ולאלה שבנינו ששומרים כשרות – העוגה היא פרווה.

אז מתחילים….

413846_297735690294319_1023118754_o

מצרכים:

5 ביצים L – מופרדות

1/4 1  כוסות סוכר

1/2 2 כוסות קמח תופח של פסח

1 כוס אגוזים קצוצים

2 כפות גדושות קקאו

1 כוס מים פושרים

1 סוכר וניל

3/4 כוס שמן (רגיל)

5 כפות קולה

לציפוי העוגה –  הכנת  הגנאש

1 שמנת מתוקה <– אפשרות  לשמנת מתוקה פרווה

2 חבילות שוקולד מריר – אפשרות לפרווה

לחמם את השמנת בסיר קטן – לא להרתיח.

לשבור את השוקולד המריר לקוביות  ולהוסיף לשמנת. לערבב היטב עד להמסת כל השוקולד ולקבלת מרקם חלק ומבריק.

הוראות הכנה

בקערה  קטנה לערבב  ולהמיס היטב את הקקאו עם המים הפושרים. יש לדאוג להמיס היטב את הקקאו שלא יישארו גושים ולהניח בצד שיתקרר. (אם אתם לא מצליחים להמיס את כל גושי הקקאו אפשר להעביר דרך מסננת).

להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

בקערה  (שלישית) נפרדת לערבב  היטב חלמונים  עם הסוכר וניל.

לקערת הקצפת להוסיף: את השמן, הקקאו שיתקרר, הקולה ולערבב בתנועות קיפול עדינות כדי לא  לאבד את  האוריריות שבקצפת.

אחר כך להוסיף את האגוזים הקצוצים והקמח ולערבב שוב בתנועות קיפול עדינות.

לאפות בתבנית בגודל 28 או בתבנית חד פעמית מרובעת למשך 30-40 דקות בחום של 180 מעלות, או עד שהקיסם יוצא נקי ומעט רטוב.

375035_297734243627797_1051996551_n

יש לשים לב:      לא לאפות את העוגה יתר על המידה, אחרת היא תצא יבשה.

 כשהעוגה מתקררת לשפוך את הגנאש  כשהוא חם מעל העוגה  הקרה (או ההפך:  אם העוגה חמה הגנאש צריך להיות קר) להמתין עד שיתקשה ולקשט בכל מה שרוצים: קוקס, סוכריות ציבעוניות וכו'.

אני  עיצבתי את העוגה עם עלים של שוקולד שניתן למצוא  בקופסאות בכל חנות בסופר.

בהצלחה!!!

שיהיה לכולנו חג פסח כשר ושמח וטעים במיוחד:)

 

מודעות פרסומת

פורסמה ב-30 במרץ 2014, ב-מתכונים לחג לפסח, עוגות ועוגיות ותויגה ב-, , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. תגובה אחת.

  1. טעים לקרוא נהדר לראות

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: