רולדות מבצק שמרים במילוי שוקולד ואגוזים

מי לא אוהב את ריח השמרים והשוקולד שמתפשט במטבח ?
בצק שמרים מכינים באהבה גדולה, או לא מכינים בכלל…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

כבר הולכת להכין קפה… עם כמה סוכר אתם אוהבים?

את הרולדות האלה אני מחזיקה באופן קבוע במקפיא "לשעת-חירום", לאורחים בהפתעה. הרולדות קלות להכנה, טעימות וקרנצ'יות. אפשר למלא אותם בכל מילוי שאוהבים: תפוחי-עץ עם קינמון, גבינה עם צימוקים, פרג, תמרים ועוד.אנחנו בבית מעדיפים את רולדות השמרים עם ממרח שוקולד ואגוזים.

המתכון כאן מתאים ל-4 רולדות שמרים שנאפות בתבנית אינגליש קייק.

המתכון בגרסת פרווה

ולפני שמתחילים: מציע לכם לקרוא את המתכון עד הסוף, לא להיבהל מההסבר הארוך, ההכנות הרבה יותר פשוטות ממה שזה נראה. וכן הכנת הרולדות לוקחות זמן, זה לא מהיר וקצר כמו שזה נראה בטלוויזיה…

מצרכים להכנת הבצק
1 קילו קמח (ממליצה על קמח שמכיל גם שמרים של אוסם. הוא טיפה יותר יקר, אבל התוצאה שווה)
1 שקית שמרים טריים/או 3 כפות שמרים יבשים (במידה והחלטתם להשתמש בקמח לבן רגיל)
200 גרם מרגרינה של מזולה – להמיס במיקרוגל
1 כוס סוכר
2 ביצים בשלמותם
גרידת לימון – מחצי לימון (לא יותר)
2 סוכר וניל
2 כוסות מים

מצרכים למילוי
1 קופסת שוקולד למריחה-פרווה
250 גרם אגוזים קצוצים

לציפוי הרולדות:
1 ביצה מהולה במים
שומשום לבן – אופצייה

הוראות הכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה לערבב היטב את חומרי הבצק היבשים יחד, להוסיף את המרגרינה הממוסת ולבסוף את המים. וללוש עוד 10 דקות.
הבצק צריך להיות רך, גמיש, נמתח ולא נקרע.

pizap.com13709624390461

לקמח מעט קערה גדולה ולהניח בה את הבצק להתפחה כשהיא מכוסה עם מגבת או ניילון נצמד למשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לאחר ההתפחה, מעבירים את הבצק על משטח מעט מקומח, לשים שוב את הבצק 2-3 דקות ומחלקים ל4 חלקים שווים.

לוקחים רבע מהבצק, פותחים/משטחים עם מערוך לצורת מלבן, בעובי של 3 ס"מ בערך, מורחים שוקולד ומפזרים אגוזים. כך חוזרים על הפעולה עם 3 חלקי הבצק האחרים.

pizap.com13709625770781

עם ממרח חלווה ואגוזים…

כמו שכבר כתבתי פה למעלה, ניתן למלא עם כל מילוי אחר שאוהבים.
מגלגלים את הרולדה, ועם סכין חדה חוצים אותה, לאורך ל-2 ומגלגלים לבורג. אפשרות נוספת: לחלק את הרולדה ל-3 ולקלוע צמה. ואפשר גם לגלגל את הרולדה מ-2 הצדדים כלפי פנימה עד האמצע, לחתוך ל-2 ולגלגל לצורת בורג.

pizap.com13709626713902

חותכים את הרולדה ל-2 ומגלגלים לצורת בורג…

חשוב: יש לכסות את הבצק שאנו לא עובדים איתו, כדי שלא יתייבש.

pizap.com13709627852033

מגלגלים את 2 צידי הבצק עד לאמצע, חוצים ל-2 ומגלגלים לצורת בורג…

מסדרים את הרולדות המוכנות בתבניות משומנות ומשאירים להתפחה נוספת (עוד שעה בערך).

pizap.com13709628793904

הרולדות בהתפחה שנייה לפני האפייה…

לאחר ההתפחה השנייה, מורחים בעדינות את הביצה המהולה במעט מים , מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך 45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה היטב.

המלצה: יש לכסות במגבת נקייה את הרולדות מיד עם צאתן מהתנור.

pizap.com13709629886565

זהו זה מוכן … ריח משגע של בצק שמרים ושוקולד מתפשט בכל הבית… וזה לא שרוף…. זה הצבע שמקבל הבצק ממריחת הביצה, יוצא קרנצ'י, טעים טעים…

בתיאבון!!! ספרו לי כאן בפוסט, איך יצא לכם. אשמח גם אם תעלו צילומים משלכם

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

יאללה ביי… הולכת להכין קפה 🙂

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

מודעות פרסומת

פורסמה ב-12 ביוני 2013, ב-עוגות ועוגיות, קינוחים ומתוקים ותויגה ב-, , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 7 תגובות.

  1. היי נדיה,
    לא מצאתי צור קשר אז כתבתי לך כאן. מקווה שזה בסדר:)
    שמי נעה , אני מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il
    נשמח לשתף אותך באתר החדש שלנו. שם תוכלי לעלות פוסטים כולל תמונה של כל מנה ומנה מהאתר שלך. בתמורה תקבלי לינק לכתבה או למתכון.
    ההרשמה לאתר והעלאת התמונות הנה בחינם.
    המטרה היא, ליצור טראפיק ייחודי וממוקד לאתרי אוכל ומתכונים עם צילומי אוכל מיוחדים (ארט).
    כל המתכונים, כל הבלוגרים, וכל כתבות האוכל במקום אחד!
    כבר היום נמצאים באתר מיטב הבלוגרים ואתרי המתכונים הטובים ברשת.
    נשמח לארח אותך אצלנו באתר..

    בברכה,
    נעה, מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל. באתר Picrest.co.il

    אהבתי

  2. פוסט מקסים והדף עוד יותר … כל הכבוד נדיוש … גדולה אלופה לא רק במטבח 🙂

    אהבתי

  3. ,תודה על המתכון נשמע ממש טעים ותודה על הגיוון ביצירת הרולדות. שאלתי היא האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן? הרי ממילא ממיסים את המרגרינה, ואני לא משתמשת במרגרינה כלל.. כמה שמן יש לשים?
    תודה

    אהבתי

  4. היי נדיה, תודה על המתכון המעולה, טעים, קל להכנה. החלפתי את המרגרינה לשמן קנולה 3/4 כוס, או כוס שמן?. אודה לתשובתך, אורלי

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: