ה"עוף הירוק"-תבשיל עוף עם תפוחי-אדמה וגרגירי חומוס

התבשיל פשוט וקל להכנה, טעים ועשיר בטעמים. את התבשיל הזה אני אוהבת להכין עם חומוס ותפוחי אדמה. מי שלא אוהב את השילוב הזה יכול כמובן לוותר על אחד מהמרכיבים.

התבלינים העיקריים בהכנת המנה הם החוויג' למרק והכוסברה הקצוצה שנותנים צבעים וטעמים מאוד מיוחדים.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
את המנה הזאת אני נוהגת להגיש עם תוספת של אורז לבן או קוסקוס.

לריקי אחותי… שנמצאת רחוק רחוק, מעבר לים…. אני מקדישה לך את המנה הזאת שכל כך אהבת… ולזכר ערבי השישי ולארוחות המשפחתיות….

את המתכון העלתי כבר בעבר. עכשיו מעלה אותו שוב בצורה מסודרת כאן בבלוג.

מצרכים:
4 חלקי עוף – שוקיים, ירכיים (כמובן לפי מספר הסועדים)
4 תפוחי-אדמה בינוניים קלופים וחצויים לשש
1 שקית של גרגירי חומוס קפואים מוכנים לבישול (אני נוהגת לשטוף את החומוס במסננת לפני הכנסתם      לתבשיל.
או 1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס – יש לסנן את הנוזלים לפני הכנסת החומוס לתבשיל.
1/2 חב' כוסברה טרייה , נקייה וקצוצה
2 כפות של חוויג' למרק
3-4 כפות שמן להשחמת העוף
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה
בסיר שטוח מוסיפים את השמן ומשחימים את חלקי העוף מכל צדדיו.
לאחר השחמה קלה מוסיפים את המלח והחוויג' וממשיכים להשחים 2-3 דקות (לא יותר, אחרת התבלינים נשרפים והתבשיל הופך להיות מר).
מוסיפים לסיר את תפוח-האדמה והחומוס ומים פושרים עד לכיסוי תוכן הסיר.
(אני נוהגת לשטוף במסננת את החומוס הקפוא)
מוסיפים את הכוסברה, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומבשלים במשך חצי שעה.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
בהצלחה…. ספרו לי איך יצא לכם…. 🙂

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

מודעות פרסומת

פורסמה ב-11 באפריל 2013, ב-מהמטבח התימני, עופות ותויגה ב-, , , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: