לחמניות לחג הפסח

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ממכרות…רכות…נימוכות…טעימות…כמו פחזניות….

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

נגמרות מהר… אז כדאי להכין הרבה….

pizap.com13630948673121

אפשר גם להכין בתבנית של קאפקייקס…

pizap.com13630946694531

לפני שמכניסים לתנור האפייה מוסיפים סוגי גרעינים שאוהבים…

בחג הפסח מידי שנה, אני נוהגת להכין את הלחמניות האלה בכמות כפולה. תמיד לוקחת איתי גם כשאני מתארחת כי כולם אוהבים והכל מתחסל במהירות.

את המתכון להכנת הלחמניות לפסח, פרסמתי כבר בחג שעבר. מאחר ולמתכון היה ביקוש רב וגם הצלחה גדולה, גם אצל בני המשפחה וחברים, אני מפרסמת אותו שוב והפעם בצורה מסודרת כאן בבלוג בליווי תמונות מתאימות.

הלחמניות מאוד קלות להכנה. רכות מבפנים ופריכות מבחוץ. אין שום בעייה לשמור אותם יומיים שלושה (אם נשאר…) בכלי סגור.

לחמניות לפסח – 20-19 לחמניות עגולות

מצרכים:
2 כוסות קמח מצה דק
2 כוסות מים
½ כוס שמן
1 כפית מחוקה מלח
פלפל שחור לפי הפעם
5 ביצים
½ שקית אבקת אפיה כשר לפסח

הוראות הכנה
בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים, השמן, מלח ופלפל שחור.
מנמיכים את הלהבה ומוסיפים כוס אחת של קמח מצה ובוחשים היטב, לאחר שהנוזלים נספגו בקמח להוסיף את הכוס השנייה של הקמח ומערבבים היטב עד שהעיסה נפרדת מדפנות הסיר ולכבות את האש.
לתת לעיסה לנוח להתקררות ולספיגת טעמים.
להעביר את העיסה לקערת המיקסר ועם וו גיטרה, במהירות נמוכה (2-3) להכניס את אבקת האפייה ואת הביצים אחד אחד.
(את הכנסת הביצים ואבקת האפייה לעיסה, ניתן לעשות גם ידנית ).
לערבל הכל עוד 1-2 דקות ולתת לעיסה שוב לנוח למשך 15 דקות.
עם ידיים רטובות ליצור כדורים ולהניח במגש האפייה ברווחים בין אחת לשנייה.
יש לחרוץ בעדינות צורה של איקס על הלחמניות , כד שיתפחו יפה בשעת האפייה.
אפשרות הגשה: לפזר מעל הלחמניות לפני הכנסתם לתנור: סוגים שונים של גרעינים, שומשום, קצח, עשבי תיבול וכו'
יש לאפות בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות, למשך 30 דקות או עד להזהבה.

בתיאבון, וחג פסח כשר ושמח 🙂

כתבה, ערכה וצילמה: היבא נדיה

פורסמה ב-14 במרץ 2013, ב-מתכונים לחג לפסח ותויגה ב-, , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 2 תגובות.

  1. אמא שלי מכינה לחמניות מאוד דומות כל פסח, לדעתי הן יותר טעימות מלחמניות רגילות אפילו..

    אהבתי

כתיבת תגובה