YAMASA (יאמאסה) רוטב סוייה מיפן

הוזמנתי להשתתף באירוע שף של יאמאסה – רוטב הסוייה של יפן, שהתקיים במסעדת אוליב ליף שבמלון שרתון בת"א.

 במסעדת המלון, על רקע הים הסוער שנשקף אלינו מהחלונות, ערכו לנו בוקר של פינוקים טעימים . על פסנתר שחור, עוצבו פירות וירקות, במראה מגרה חושים, וקינוחים בטעמים מפתיעים.

pizap.com13610010783121

חגיגה גדולה של טעמים וצבעים…

pizap.com13610013738431

סידור הכיבוד הצבעוני על הפסנתר השחור הפתיע אותי….

 אחרי קבלת הפנים, החלה סדנה פרונטלית בניצוחו ובדרכו המיוחדת, של השף צ'רלי פדידה שהינו גם שף המלון.

pizap.com13610015000621

שף צ'רלי פדידה שקוע בעשייה… מכין לנו את המנות לטעימה….

 השף הדגים לנו הכנת 3  מנות שכולם כמובן מבוססים  על טהרת רוטב הסוייה יאמאסה.

pizap.com13610018021561

חומרי הגלם מהם הכין השף את המנות….

רוטב הסוייה האמיתי  היפני  יאמאסה  , הינו רוטב פופולרי בקרב קהל השפים המקצועי, עשוי חומרים טבעיים ונחשב לרוטב הסוייה המוביל ביפן.

 רוטב הסוייה יאמאסה הינו רוטב  העשוי 100% חומרים טבעיים ומיוצר בתהליך הבשלה טבעי לפי מסורת קפדנית רבת שנים ונחשב למועדף בקרב השפים המובילים בעולם וגם בישראל. טעמו  הייחודי מדגיש ומעשיר את טעמי המאכלים ומשווה להם ארומה מיוחדת.

pizap.com13610019562181

רוטב הסוייה היפני האמיתי של יאמאסה…
נחשב לרוטב הסוייה המוביל והאיכותי ביותר ביפן, נמכר כעת ברשתות השיווק

רוטב הסוייה יאמאסה מתאפיין במספר תכונות ייחודיות:

  • ארומה עדינה אשר אינה משתלטת אך מדגישה את הטעמים.
  • צבע מעורר תאבון, שאינו משנה את צבעו בזמן הבישול ועומד בתקני החקלאות היפניים.
  • טעם ייחודי המעצים את טעמי המרכיבים של התבשיל

 כל זה בשילוב מסורת ייצור רבת שנים הופכים את יאמאסה לרוטב סוייה באיכות מעולה ובלתי מתפשרת.

רוטב הסוייה יאמאסה מוצע לצרכן הפרטי בשני סוגים ובמספר גדלים.

  • יאמאסה רוטב סוייה פרימיום מסורתי – מגיע באריזת ליטר, ובאריזת 500 מ"ל ובבקבוק זכוכית מעוצב 150 מ"ל.
  • יאמאסה רוטב סוייה טבעי מופחת מלח (עם הפקק הירוק) מגיע בבקבוק זכוכית מעוצב המכיל 150 מ"ל.

את רוטב הסוייה יאמאסה ניתן להשיג ברשתות השיווק ואצל הקמעונאים הגדולים במחירים של: אריזת ליטר: 45-49 ₪, אריזת 500 מ"ל 28 ₪, בקבוק זכוכית מעוצב המכיל 150 מ"ל ב-18 ש"ת.

רוטב  יאמאסה הינו כשר-פרווה בהשגחת הבד"ץ חוג חתם סופר פתח-תקווה ובאישור הרבנות הראשית לישראל.

שלושת המנות שהכין לנו  השף צ'רלי פדידה לטעימה:

מנה ראשונה:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

סלמון מבושל ברוטב סוייה יאמאסה בציפי אגוזי פקאן מרוסקים.

מתכון לסלמון מבושל ברוטב סויה בציפוי אגוזי פקאן
המתכון של  שף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף

מצרכים ל-4 מנות
480 גרם פילה סלמון
120 גרם אגוזי פקאן קלופים וחתוכים דק

לסלט
1 אספרגוס חתוך בעזרת קולפן לכל אורכו
1/2 גזר קלוף בעזרת קולפן לכל אורכו
2 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
8 עלי כוסברה לקישוט
מיץ מחצי לימון
1 כף שמן
מלח ופלפל לפי הטעם

רוטב לדג
10 כפות רוטב סויה יאמאסה
10 כפות דבש
1 כפית זנגביל קצוץ
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס מרין מתקתק לבישול
2 כפות יין סאקי (יין יפני)
1/2 כפית קורנפלור

הכנת הסלט
ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מעט מלח וחולטים את רצועות האספרגוס במשך כ-5 שניות ואת רצועות הגזר במשך כ-40 שניות. מעבירים מיד למי קרח .

בקערת ערבוב שמים את האספרגוס והגזר החלוטים, עגבניות השרי החתוכות ועלי הכוסברה המופרדים. מתבלים במיץ לימון, מלח, פלפל ושמן.

אופן הכנת הרוטב
מערבבים יין סאקי עם קורנפלור עד להתמזגות ללא גושים ומניחים בצד.
מרתיחים בסיר קטן את יתרת מרכיבי הרוטב ומבשלים כ-10 דקות, מסמיכים ע"י הוספת בלילת הקורנפלור לסיר הרותח תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 2 דקות נוספות ומניחים בצד.

אופן הכנת הדג
חותכים את פילה הסלמון לקוביות של 2 ס"מ X 2ס"מ ומבשלים ברוטב הסויה החם למשך 3 דקות.  מוציאים בעדינות בעזרת מלקחיים וטובלים באגוזי פקאן פריכים ומגישים מיד לצד הסלט.

מנה שנייה:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

שיפודי אננס שהושרו ברוטב סוייה יאמאסה ובציפוי פנקו, ששופדו יחד עם תותים טריים.
המנה קלה להכנה, טעימה מאוד ומתאימה לאירוח…

מתכון לשיפודי אננס בציפוי חם ופריך
מתכון של שף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף

מצרכים לארבעה שיפודים
1 אננס קלוף וחתוך לקוביות 2 X 2 ס"מ
8 תותים שטופים
2 כפות רוטב סויה יאמאסה דל נתרן
2 כפות דבש
12 כפות פירורי חלה או פנקו (פירורי לחם יפני)
1 ביצה טרופה
תרסיס שמן פאם קנולה

אופן הכנה
אל קערה מוסיפים סויה, דבש וביצה, מערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה, מוסיפים את
קוביות האננס ומשרים למשך כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
מוציאים מקירור. מצפים את האננס בפירורי חלה ומניחים על מגש אפייה מרופד בנייר פרגמנט,
משמנים בתרסיס פאם שמן קנולה מכל צידי האננס ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה
של 200 מעלות למשך כ-7 דקות או עד שפירורי החלה הופכים זהובים.
משפדים את ריבועי האננס לסירוגין עם תותים ומגישים חם
מומלץ לאכול עם גלידה טובה

מנה שלישית:
שף צ'רלי פדידה הכין את המנה ב-2 גרסאות שונות: האחת עם טופו והשנייה ללא טופו.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ירקות מוקפצים עם איטריות שעועית.
למנה היו טעמים מאוד מפתיעים וטעימים במיוחד איטריות השעועית…לא הייתי מתנגדת לעוד מנה כזאת…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ירקות מוקפצים עם איטריות שעועית וטופו

מתכון לירקות מוקפצים ואטריות שעועית עם טופו
המתכון של שף צ'רלי פדידה ממסעדת אוליב ליף

מצרכים ל-4 מנות
אריזת אטריות שעועית
250 גרם טופו חתוך לקוביות
4 צנוניות חתוכות לחצאים
4 עגבניות שרי חצויות
4 אספרגוסים (לחלוט במים רותחים ולהעביר מיד למי קרח)
1/2 שומר חתוך לרצועות דקות
1/2 קלח תירס  מבושל במים כ 20 דקות. להפריד הגרעינים מהקלח
1/2 גזר חתוך לפרוסות דקות ומבושל במים רותחים למשך 8 דקות
1/2 בצל חתוך לרצועות דקות
8 כפות שמן

מצרכים לרוטב סויה
1 כפית זנגביל קצוץ
1/2 כפית שום קצוץ
1 שאטה חריפה וגרוסה
8 כפות רוטב סויה יאמאסה
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כף נענע  קצוצה
1 כף בזיליקום קצוץ
4 כפות שמן

אופן הכנת הרוטב
מערבבים את כל המצרכים בקערה עד שהסוכר מתמוסס. מניחים בצד

אופן הכנת המנה
איטריות: מרתיחים מים ומסירים מהאש. מכניסים את אטריות השעועית לסיר ומכסים, בודקים לאחר 10 דקות וכשהאטריות מבושלות, מוציאים מהסיר שוטפים במים ומניחים בצד.

טופו: מחממים מחבת עם שמן וצורבים את קוביות הטופו עד לקבלת צבע זהוב. מניחים בצד.
באותה מחבת מתחילים בצריבת הבצל למשך 3 דקות לאחר מכן מוסיפים את השומר והצנוניות וממשיכים לצרוב עוד כ-2 דקות

מוסיפים את שאר המרכיבים, אספרגוס, תירס, גזר, אטריות שעועית ואת הטופו שצרבנו מראש, מתבלים ברוטב שהכנו מבעוד מועד, מערבבים ומתקנים תיבול .

ולסיום סיומת, לפני שהלכנו לדרכנו….

אירוע שף יאמאסה 12.2.13 (1) - צילום ארן חן (1592 x 1060)

בלוגרים ובלוגריות שהשתתפו בסדנא…
תודה לצלם ארן חן על התמונה הנפלאה למזכרת….

להתראות בפוסט הבא….

מודעות פרסומת

פורסמה ב-16 בפברואר 2013, ב-בודקת מנסה ומבשלת ותויגה ב-, , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. השארת תגובה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: