ירקות כבושים/מוחמצים

אצלי במטבח יש באופן קבוע צנצנת עם ירקות כבושים, או כמו שקוראים לזה אצלינו במשפחה (מהצד הטוניסאי)  "טורשי".

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ירקות הכבושים מוכנים לאכילה

בהרבה מאוד מטבחים מחמיצים/כובשים ירקות בכל מיני וריאצות עם תיבול שונה ועם ירקות העונה.  במזרח אירופה מלפפונים וכרוב , במטבח העירקי עם עמבה, לאינזונזי עם סוייה תוססת, הסינים בעזרת יין וכו'.

אז איך אפשר להכין ארוחה, או סתם לארח בלי שיהייה ליד קערת ירקות כבושים…

לזכרך אתי (אסתר) זוהר ז"ל , שהייתה חברה אמיתית וגם אמא ואחות , אני מעלה כאן את המתכון שלך… אתי ואני היינו תמיד בודקות וטועמות את הירקות הכבושים המוכנים, כדי לנסות לשפר טעמים, עד שהצנצנת הייתה כמעט נגמרת…

מצרכים

1 כרוב – חתוך לרצועות בעובי הרצוי

1 כרובית – לפרק לפרחים קטנים

4-5 גזרים – חתוך לרצועות או לעיגולים

2 קולורבי – בעונה – לחתוך לרצועות

2 שומר – חתוך לרצועות

4-5 פלפלים חריפים יבשים אדומים – חתוך ל-2

4-5 גבעולי סלרי עם העלים – להפריד בין הגבעולים לעלים. את הגבעולים לחתוך לרצועות.

1 חבילת שמיר

6-7 שיני שום קלופים

צנצנת זכוכית עם מכסה-יש לוודא שהצנצנת נקייה ומעוקרת. (לשטוף היטב עם מים חמים)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ירקות חתוכים ונקיים מוכנים להכנס לצנצנת…

לנוזלי ההחמצה

4 כוסות מים

1 כוס חומץ

5 כפיות מלח

חצי כפית סוכר

2-3 עלי דפנה

פלפל אנגלי לפי הטעם

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לסדר את הירקות והירק שכבות שכבות בצנצנת – לאחר הוספת נוזלי ההחמצה, לפתוח רק אחרי 24 שעות

הוראות הכנה

בצנצנת זכוכית עם מכסה יש לסדר את הירקות החתוכים.

בסיר להרתיח את נוזלי ההחמצה עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי.

את נוזלי ההחמצה – מיד עם ההרתחה –  יש לשפוך על הירקות החתוכים שבצנצנת, לסגור היטב עם המכסה ולא לפתוח יותר.

חשוב: יש לוודא שכל הירקות מכוסים  עד למעלה עם נוזלי ההחמצה.

מוכן לאכילה אחרי 24 שעות.

מודעות פרסומת

פורסמה ב-4 בפברואר 2013, ב-מהמטבח הטוניסאי, ריבות וירקות כבושים ותויגה ב-, , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 4 תגובות.

  1. אני אוהבת כבושים .האם לאחר ההכנה-משאירים את הצנצנת בחוץ?

    אצלכם לא שמים איזה תיבול צהוב? תודה

    אהבתי

    • היי ענת, לאחר ההכנה משאירים את הצנצנת בחוץ, אצלי זה על השיש במטבח. אצלינו לא שמים תיבול "צהוב", שזה בדרך כלל כורכום או עמבה או תבלין להחמצה. את יכולה להוסיף אם את רוצה וספרי לי את יצא.

      אהבתי

  2. ערב טוב, עשיתי אתמול 4 צנצנות, היום עדיין לא חמוץ, אחרי כמה זמן זה יהיה מוכן? כמה זמן משאירים בחוץ? אח"כ להכניס למקרר? מה התפוגה שלו? תדה רבה רבה, סימה

    אהבתי

    • היי סימה, הירקות הכבושים אמורים להיות מוכנים לאכילה אחרי 24 שעות. את הצנצנות של החמוצים אני נוהגת להשאיר על השיש במטבח ולא מכניסה למקרר, כי אצלי זה מתחסל מהר….

      אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: