תחרות קיקומן – מאסטר סושי 3

תחרות קיקומן-מאסטר סושי נערכת זאת השנה השלישית על-ידי חברת ראקוטו-דיפלומט ובחסות יבואנית רוטבי קיקומן.

התחרות היא למעשה היחידה בארץ שבה נפגשים מסעדנים העוסקים במטבחים אסייאתיים, לחווייה מקצועית, לשיתוף רעיונות וכמובן גם להתחרות. התחרות הפכה למסורת המאחדת את המסעדות והסו-שפים של ישראל.

בתחרות השתתפו 30 מסעדות מהמובילות בארץ. המתמודדים נבחנו על-פי נאמנות למקורות היפניים של הסושי, מבחן הטעם, טיפול מקצועי בחומרי הגלם, יצירתיות ואסטתיקה.

התחרות השנה התקיימה באולם אויישן בגני התערוכה בת"א.
באירוע נכחו נכבדים ידועים מתחום הקולינרייה והמסעדנות.
וכן כיבדו את מעמד האירוע:
שרת החקלאות, גב' אורית נוקד
שגריר ישראל ביפן, Mr. Hideo Sato
יו"ר ראקוטו-דיפלומט, מר נעם וימן
מנכ"ל דיפלומט ישראל, מר רועי נעמן
יו"ר חבר השופטים, מאסטר שף Mr. Naoyuki Yanagihara

ואת כל התחרות והערב המרגש הנחתה מיכל אנסקי

בין המשתתפים הסתובבו מלצרים ומלצריות שהציעו מנות קוקטייל מעולות בטעמם ומושקעות במראה.

מנות הקוקטייל היו:
טטאקי טונה צרובה בקראסט שומשום על סלט וואקמה ואטריות שעועית ברוטב פונזו
סלט עוף מלזי
מדליוני סלמון צלויים במיסו ויוזו
תבשיל בקר אדום וחלב קוקוס על מצע אורז יסמין
מרק ירקות כתומים עם נגיעות חלב קוקוס וקארי
אטריות ביצים מוקפצות עם פטריות וטופו ברוטב הויסין

pizap.com13563346003121

מנות הקוקטייל שהוגשו למשתתפי האירוע

נהננו גם מדוכני מזון של יבואני מזון מתחום האסייאתי וגם מסוגי סושי וסשימי בטעמים מעולים.

pizap.com13563333832963

הטעימות מדוכני המזון

pizap.com13563338905461

ועוד טעימות שאי אפשר להפסיק לאכול….

בדוכני המזון של היבואנים הכינו טופו במקום, בשילוב טעמים שונים, כמו סומסום שחור והציגו דפי סוייה צבעוניים לגלגול סושי העשויים מסוייה ומחומרי צבע טבעיים בלבד, המוצר מתאים גם לקינוחים.

pizap.com13563530926871

בדוכן-שוק הוצגו חידושים בתחום החקלאות: שורש ג'ינג'ר תוצרת הארץ, שורש כוסברה שנפוץ במטבח האסייאתי ועוד.

pizap.com13563529588751

בדוכן-שוק היו חומרי גלם המתאימים במיוחד למטבח האסייאתי ושנחשפתי להם לראשונה

לפני שהמשיך לספר לכם על התחרות…
מבחינתי האישית, זו הייתה חווייה מאוד מיוחדת ומרגשת. בתחרות נחשפתי לראשונה לטעמים ולמראות שלא הכרתי קודם וכן הייתה לי הזדמנות לצפות מקרוב מאוד בתהליך הכנת הסושי וצילחות המנות לפני הגשתם לשופטים.

בחבר השופטים: שף אביב משה, איריס זורלט, עיתונאית וסופרת, איילת הירשמן, מחברת ספרים ואלי גרוסמן, מסעדן.

את צוות השופטים הוביל השנה בתחרות, השף היפני הבינלאומי וכוכב הטלוויזייה , נאיורי יאנאגיהרה, סושי-מאסטר מיפן.
(על יכולותיו הקולינריות המופלאות בעיני של הסושי-מאסטר אכתוב בפוסט הבא)

pizap.com13563364834841

צוות שופטי התחרות

אחרי שטעמנו-אכלנו מהמנות הטעימות, נפתח וילון ענק, שבעצם חצה את האולם שבו שהינו, ולעינינו התגלו שולחנות העבודה של המתחרים, עמוסים חומרי גלם.

pizap.com13563522082031

… רגע ההתגלות של שולחנות העבודה – היה מדהים להסתובב בין השולחנות קרוב מאוד ולהתפעל מעבודתם המדוייקת של המתחרים…

ועם ישמע הגונג על-ידי שגריר יפן בישראל החלה התחרות…

pizap.com13563360044061

למתחרים ניתנה חצי שעה להכנת 2 מנות זהות לתחרות.

pizap.com13563524826251

בתחרות 2 קטגוריות לזכייה:
הזוכה במקום הראשון יקבל פרס של 100 אלף ש"ח, ביקור במפעלי קיקומן ביפן, קמפיין לקידום המסעדה ועוד.
הזוכה בפרס המנה היפה ביותר יזכה בסט סכינים וב-10 אלפים ש"ח למסעדה.

pizap.com13563357669841

הנה הצצה לחלק מהמנות שהוגשו לתחרות…

במהלך ההמתנה להחלטת השופטים והכרזת המנצחים, הופיע להקת טררם, שנתנו הופעה קיצבית במיוחד, עם המון מוסיקת תופים…

pizap.com13563366177341

להקת טררם על הבמה במופע מדהים ומלא קצב…

וחשבתם לרגע שלא היו גם קינוחים… אז הנה 2 מנות קינוח טעימות, שגם אותם חילקו המלצרים בעת ההמתנה להחלטת השופטים והכרזת המנצחים…

pizap.com13563363850311

טפיוקה בחלב קוקוס עם סלסה של פירות טרופיים
מוס שוקולד בלגי על קרנצ' עוגיות לוטוס

והנה הרגע המיוחל והחלטת השופטים היא…

pizap.com13563518687501

במקום הראשון זכה השף מיידן סיבוני ממסעדת ניאו סושי-בר מגבעתיים
במנה היפה ביותר זכתה המסעדה ראסקה בפ"ת עם השף עדי עזר.

מזל טוב לזוכים!!!!

כאן המקום להודות למארגני האירוע על ההשקעה ותשומת הלב להצלחתו.
וכן לנטלי על ההזמנה לאירוע.

יום לאחר האירוע הוזמנתי להשתתף בסדנת בלוגרים עם השף Mr. Naoyuki Yanagihara בביה"ס בישולים. על חוויותי בסדנא השאיר לפוסט הבא…

מודעות פרסומת

פורסמה ב-26 בדצמבר 2012, ב-תחרויות ותויגה ב-, , , , , , , , , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 4 תגובות.

  1. יהודית כהן מורחיים

    נדיוש הפוסט כתוב נפלא יפה ברור . התמונות מדהימות הקולאז'ים מהממים. כל הכבוד.

    אהבתי

  2. חוויה מעניינת,
    פוסט מקסים !
    רותי

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: