סדנת בשר – אדום אדום ושמן אבוקדו

התלבטתי רבות אם להעלות את הפוסט הזה בימים טרופים אלה, בין אזעקה וריצה למקלט, לבין ההמתנה מורטת העצבים לאזעקה הבאה, לחדשות בטלוויזיה כשאני לחוצה וחסרת אונים…

עברתי שוב על התמונות שצילמתי מהסדנא ומצאתי שזאת בהחלט הסחת דעת מעולה. ההשתתפות בסדנא הייתה עבורי חווייה מאוד מהנה, טעימה ועם הרבה צחוקים ומצב רוח נהדר עם חברים וחברות.

אז החלטתי לשיפור המצב רוח … קדימה לכתיבת הפוסט….

הוזמנתי להשתתף בסדנת בישול חגיגית לבלוגרים מתחום התזונה והקולנרייה. הסדנא הייתה מטעם חברת אדום אדום (שהינה חלק מתשלובת תנובה) וחברת שמן אבוקדו ובניצוחו של השף המקסים איתן ששון ונערכה במרכז הסדנאות של chef 4 בקניון ארנה.

בסדנת הבישול הכנו מתכונים יצירתיים על טהרת בשר אדום אדום מחלקים שונים, (שבהמשך הפרט עליהם יותר), ושמן אבוקדו, קיבלנו טיפים מקצועיים מהשף איתן ששון לשיטות צלייה ובישול שבעיני היו חדשניים ושמשדרגים כל ארוחה, וכמובן גם – חגגנו – אכלו את מה שהכנו בסדנא.

מבטיחה בסוף הפוסט מתכון לקדירה של צוואר טלה וארטישוק ירושלמי – מתכון שהכנתי עם חברותי בסדנא.

קדירת צוואר טלה וארטישוק ירושלמי בבהרט

לראשונה בישראל "אדום אדום" של תנובה מציע סדרת נתחים מובחרים , טעימים במיוחד המאופיינים במרקם עסיסי ומשובח ודלי שומן. מדובר בנתחים אחוריים משובחים וכשרים. חלקים אלה זולים יותר מהחלקים האחרים שנמכרו עד היום ברשתות הסופרמרקטים.

סדרת הפרימיום כוללת מגוון נתחים: סינטה (נתח מספר 11), שייטל (נתח מספר 13), וייסבראטן (נתח מספר 19), צ'אך (נתח מספר 15), אווזית (נתח מספר 14), כף (נתח מספר 16) ופילה (נתח מספר 12).

הנתחים מכילים כ-100 קלוריות ל-100 גרם ופחות מ-5% שומן.

חברת "אדום אדום" הוקמה בעמק בית שאן בשנת 2004, מתוך מטרה וחזון להנהיג מהפכה בשוק בשר הבקר הטרי בישראל.
החברה, מקפידה על ייצור איכותי בתקני האיכות הגבוהים ביותר בישראל. האיכות נשמרת לכל אורך התהליך, החל מן הבקר הגדל תחת פיקוח מתמיד בתנאים הטובים ביותר, בליווי וטרינרי צמוד ותוך הקפדה על תזונה עשירה. תנאי גידול אלה, הם שמקנים לבשר את הטעם המשובח ואת האיכות הגבוהה.

שרשרת האיכות נשמרת גם בתהליך השחיטה, ההכשרה ואריזת המוצרים במפעל.
התהליך מלווה בפיקוח מלא של הרבנות הראשית לישראל, השירותים הווטרינריים, משרד הבריאות וגופים מפקחים נוספים.
הבשר מטופל תחת ידיהם האמונות של טובי הקצבים, בטכנולוגיה המתקדמת והמובילה בעולם בתחום.
בנוסף, לכל אורך התהליך ישנה הקפדה על שמירת איכות הסביבה והפרדת שפכים.
את מגוון הנתחים של "אדום אדום" ניתן למצוא אצל הקצב באטליז ובסופרמרקט.

נתחי הבשר השונים של "אדום אדום" ושמן אבוקדו
… לא התכוונתי לברוח עם קערת הבשר…

את שמן האבוקדו טעמתי וגם התנסתי בו לראשונה בסדנא. הופתעתי לטובה מטעמו העדין, הטעים והמשובח. מה גם שהשימוש בשמן במנות הבשרים והסלטים הירוקים שהכנו בסדנא הקפיצו את טעמם ולא השתלטו עליהם וזאת בניגוד לשמנים אחרים שאני מכירה.

שמן האבוקדו הוא שמן טבעי ללא חומרים משמרים וללא תוספות ומתאים לתיבול, בישול, טיגון, צלייה ואפייה.

שמן האבוקדו מופק מפרי האבוקדו הידוע בטעמו המשובח ובסגולותיו התזונתיות. השמן מיוצר מבשרו העשיר של פרי מגידול מקומי, ומופק בכבישה קרה המשמרת את ערכיו התזונתיים.

לשמן האבוקדו צבע ירוק רענן, וניחוח של אבוקדו. השמן מצטיין בטעם פירותי עדין ונעים ובמרקם קטיפתי המדגישים את טעם המאכל שאליו מוסיפים אותו.

שמן האבוקדו מרוכז בטעמו ובמרקמו – תכונה המאפשרת שימוש בכמות קטנה ובהשוואה לשמנים אחרים.

איכותו של שמן נקבעת על סמך תהליך הכבישה ורמת החומציות. תהליך ההפקה מכבישה קרה אחת הוא האיכותי ביותר; רמת חומציות, מתחת ל 1%, היא המומלצת ביותר. שמן אבוקדו מצטיין בשני מדדים אלה, ונחשב לשמן כתית מעולה – EXTRA VIRGIN.

תהליך הכבישה הקרה, שממנה השמן מופק, הוא קצר ומבוקר. הכבישה הקרה שומרת על איכותו וטעמו של השמן מבלי לפגוע בערכיו. זאת בניגוד לשמנים מזוככים, שייצורם כרוך בזיקוק כימי הפוגע בריחו, טעמו ואיכותו של השמן.

נקודת עישון (smoke point) מוגדרת כטמפרטורה שבה השמן מתחיל להתפרק ולאבד מערכיו התזונתיים. נקודת העישון של שמן אבוקדו היא 225 מעלות צלסיוס (הגבוהה מכל השמנים הצמחיים בכבישה קרה). שמן האבוקדו שומר על תכונותיו בטמפרטורות גבוהות ואינו נשרף. תכונה המקנה לו יתרון על פני כל שמן אחר במגוון טכניקות טיגון, טיגון עמוק והקפצה.

שמן האבוקדו עשיר בשומן חד בלתי רווי (השומן הטוב) ומכיל כמות נמוכה של שומן רווי (השומן הרע). השמן אינו מכיל שומן טראנס.

שמן האבוקדו מתאפיין בתכולה גבוהה של וויטמין E (טוקופרול) – אנטיאוקסידנט (נוגד חמצון) רב עוצמה המסייע במניעת מחלות לב והאטת תהליכי ההזדקנות.

שמן האבוקדו מכיל פיטוסטרולים – מולקולות בעלות מבנה כימי דומה לזה של כולסטרול המצויות באופן טבעי בשמנים ממקור צמחי. מחקרים רבים הראו כי לפיטוסטרולים השפעה מיטיבה על רמת הכולסטרול בדם.

תפוח אדמה "מדורה" עם שמן ירוק (שמן אבוקדו) ועשבי תיבול
מוסקה בנוסח 2012 – ראגו בקר על חציל בלאדי אפוי

אז מסתבר ששמן האבוקדו הולך נהדר עם בשר, מתאים מאוד למריחה על נתחים לפני צלייה, טעים ביותר ומתאים להכנת רטבים וממרחים שונים ומעולה בשילוב עשבי תיבול.

סטייק מנתח בשר "שפיץ צ'אק" דק עם תרד "פלורנטין" וביצה עלומה
…על המנה הזאת אני מפנטזת גם בלילה…

וכמו שהבטחתי בתחילת הפוסט:
מתכון להכנת קדירה של צוואר טלה וארטישוק ירושלמי בבהרט – של השף איתן ששון

1 קילו צוואר טלה חתוך לקוביות
1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף וקלוף
10 שיני שום שלמות קלופות
1 גזר מקולף פרוס
1 בצל מקולף חתוך קוביות
1 ראש סלרי מקולף חתוך לקוביות
1 כף בהרט
מעט קמח לקימוח הבשר
מלח ופלפל
ציר טלה/ירקות/מים חמים

מחממים היטב סיר כבד
מקמחים את נתחי הטלה וסוגרים במעט שמן אבוקדו בסיר החם מכל הכיוונים
מוציאים ושופכים שומן מיותר מהסיר
מחזירים את הסיר לאש ומוסיפים בצל גזר וסלרי
מטגנים מספר דקות עד להזהבה
מחזירים לסיר את הבשר ומוסיפים את הארטישוק
מכסים לגמרי במים/נוזל בישול חם
מוסיפים מלח ופלפל ובהרט ומערבבים היטב
מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעתיים (עד שהבשר מתרכך) מכוסה על אש קטנה מאד
לאחר שהבשר רך אם נשארו עודף של נוזלים אפשר להוציא את הבשר ולצמצם את הנוזלים לרוטב סמיך.

כאן המקום להודות לששת על ערב מלא חוויות וטעמים, לשף איתן ששון ולכל חבריי וחברותיי הבלוגרים שהשתתפו איתי בסדנא ותרמו לערב טעים במיוחד ומלא צחוקים…

למעוניינים הנה כתובת האתר של "אדום אדום"
http://www.tnuva.co.il/OurProducts/AdomAdom/Pages/Home.aspx
והכתובת לשמן אבוקדו
https://www.facebook.com/avocadoil?fref=ts

להתראות בפוסט הבא….

מודעות פרסומת

פורסמה ב-19 בנובמבר 2012, ב-בשרים, סדנאות בישול ואפייה ותויגה ב-, , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 2 תגובות.

  1. שמח שנפגשנו ושהיה כיף וגם טעים
    אני למדתי משהו וזה גם ערך מוסף

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: