עוגת שוקולד – העוקצנית

היא נימוחה בפה, טעימה, רכה ו…עוקצנית – אי אפשר להפסיק ל"יישר" את העוגה.

משתפת אותכם במתכון לעוגת  שוקולד שאותה אני תמיד מתבקשת להכין כשאני מתארחת אצל חברים או  בני משפחה  לסתם אירוע, מפגש או יום הולדת.

הפעם במתכון (טיפ) סוד קטן שלי להצלחת העוגה…..

מצרכים:

5 בצים – מופרדות

1 כוס סוכר

2.5 כוסות קמח תופח

2 כפות גדושות קקאו

1 כוס מים חמים

1 שקית סוכר וניל

¾  כוס שמן

5 כפות קולה (זה הסוד שלי)

לציפוי העוגה –  להכין גנאש

1 שמנת מתוקה – אפשרות  לשמנת מתוקה פרווה

2 חבילות שוקולד מריר – אפשרות לפרווה

לחמם את השמנת בסיר קטן – לא להרתיח.

לשבור את השוקולד המריר לקוביות  ולהוסיף לשמנת. לערבב היטב עד להמסת כל השוקולד.

הוראות הכנה

בקערה  קטנה לערבב  ולהמיס היטב מים חמים עם הקקאו. יש לדאוג להמיס היטב את הקקאו שלא יישארו גושים ולהניח בצד שיתקרר.

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב.

בקערה נפרדת לערבב חלמונים ושמן. ואחר-כך להוסיף את הקולה והקקאו  שיתקרר ולהוסיף בעדינות  לקערת הקצפת בתנועות קיפול

לתערובת להוסיף בהדרגה ובתנועות קיפול עדינות  , סוכר וניל והקמח.

לאפות בתבנית בגודל 26 או בתבנית חד פעמית מרובעת למשך 30-40 דקות בחום של 200 מעלות, או עד שהקיסם יוצא נקי ומעט רטוב.

יש לשים לב:      לא לאפות את העוגה יתר על המידה, אחרת היא תצא יבשה.

 כשהעוגה מתקררת לשפוך את הגנאש מעל העוגה ולקשט בכל מה שרוצים: קוקס, סוכריות ציבעוניות וכו'. אני  עיצבתי את העוגה עם  נטיפי שוקולד לבן .

 

מודעות פרסומת

פורסמה ב-25 באוקטובר 2012, ב-עוגות ועוגיות, קינוחים ומתוקים ותויגה ב-, . סמן בסימניה את קישור ישיר. 6 תגובות.

  1. נדיה יקרה,
    העוגה נראית מיליון $$$
    מענין השילוב של הקולה,
    חיבוק ממני,
    רותי

    אהבתי

  2. היום אפיתי את העוגה הזו ליום ההולדת של אחותי. היא אמורה לצאת קצת נמוכה או שרק לי יצא כך? מחר נטעם ונדע אם היא גם טעימה.

    אהבתי

    • שפרה, מזל טוב טוב ליום ההולדת. את העוגה אפיתי בתבנית עגולה מספר 26 והיא לא נמוכה. אם אופים בתבנית יותר גדולה העוגה יוצאת נמוכה. אשמח אם תצלמי את העוגה ותעלי אותה לדף במטבח של נדיה וספרי לי איך יצא.

      אהבתי

  3. היי אני רוצה לדעת עם אפשר להוסיף שוקולית במקום הקקאו? ואם הטעם ייהיה אותו הטעם?

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: