מסעדת סהרה – זה לא רק מדבר…

במסגרת סיור בלוגרים, הוזמנתי יחד עם   בלוגריות ובני זוגם לסיור בצפון. במסגרת הסיור  התארחנו  בצוהרי  יום שישי במסעדת סהרה, הנמצאת על כביש 65 בין עפולה לכפר תבור ליד כפר נין.

המסעדה הינה מסעדה מזרחית ים תיכונית. תפריט המנות והטעמים הינם מהמטבח הסורי-שאמי, המאופיין בבישול איטי בטבונים ובשימוש בתיבול ייחודי.

המסעדה ממוקמת במבנה מאוד מיוחד המזכיר  ארמון מהאגדות. מבנה המסעדה בנוי מאבני גיר עתיקות ומחומרי בנייה ישנים וחדשים. המבנה מאוד מרשים ביופיו עם אוירה מאוד אותנטית ובמראה ויזואלי מזרח תיכוני.

כשנכנסים למסעדה יש תחושה שנכנסנו לארמון וזאת בגלל טכניקת הבנייה העתיקה, הפריטים האותנטיים והמסורתיים המעטרים את המסעדה. כך למשל, אבני רייחיים משמשות כידיות לדלתות ובאר ישנה ששודרגה ומשמשת כמזרקת נוי באמצע המסעדה. החלל מרוהט בשולחנות עץ ייחודיים ובספות מזמינות למנוחה ולקינוח של אחרי הארוחה.

כאן אפסיק לספר לכם על מראה ועיצוב המסעדה – תוכלו להתרשם יותר כשתכנסו למצגת התמונות שפה למטה.

(…באנו לכאן לאכול… ואני כבר רעבה על גבול גוועת…)

אחרי קבלת פנים ומנוחה קלה על הספות המזמינות, התכבדנו בלימונדת הבית והוזמנו לסיור באזור הטבונים הלוהטים המופעלים על-ידי אנרגיית מים. בטבונים התבשלו-נאפו ירקות, בשרים ועופות.

משם עברנו למטבח המסעדה לסדנא פרונטלית שבה הדגים לנו שף המסעדה, הכנת צוואר כבש ממולא (יש גם מתכון סודי), שוק של כבש ממולא ותרנגול (אולי תרנגולת) הודו אף הוא ממולא שנאפים בטבון  במשך מספר שעות.

(…מזל שמהלך הסדנא  טעמנו פיתות בטעמים שנאפו במקום….להשקיט את הרעב…)

מסביב לשולחנות ערוכים בטוב טעם, הוגשו לנו מבחר גדול של סלטים שחלקם בטעמים מפתיעים, העשויים מחומרי גלם טריים וצבעוניים והסלטים מעשבים שלוקטו באזור. כמובן  שהכל הוגש בתוספת פיתות חמות מהטבון.

טעמנו גם סינייה קפטה – העשוייה מבשר כבש, בשר עגל על נתחי תפוחי אדמה, עגבניות, טחינה וצנוברים.

קנאפה על מצע של חצילים אפויים ורימונים.

קבב שאמי – קבב כבש על מצע של אורז ורוטב עגבניות המבושל בטבון ומכוסה בפיתה המשמשת כמכסה.

(…אחרי שפינטזתי כל הארוחה על הטעמים והריחות של בשר צוואר הכבש ושוק הכבש הממולא מהסדנא הפרונטלית…..)

הגיע תרנגול ההודו הממולא באורז, בשר, צנוברים וירקות, שנחתך ברוב פאר והדר למנות והוגש עם תבשיל פתיתים וחומוס. לא טעמתי.

(…מי יכול לאכול עוד??? כבר שבעתי אחרי כל  המנות הראשונות…)

לקינוח עברנו "לנוח מהארוחה" באזור הספות והוגש לנו תה עם קנפה שהיה טעים ומתוק.

והנה המתכון הסודי באדיבותו של שף מסעדת סהרה.

צוואר כבש ממולא

צוואר כבש בינוני (מבקשים מהקצב שיפתח וינקה)

חצי ק"ג אורז כשהוא כבר חצי מבושל

300 גרם בשר עגל טחון

100 גרם צנוברים

150 גרם שקדים טחונים גס

שמן זית, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מטגנים את הבשר הטחון עד שהוא נהיה פירורים.  מערבבים יחד עם כל התבלינים, האורז, הצנוברים והשקדים ומניחים בצד שהתערובת תתקרר.

מעסים את הצוואר במלח, פלפל ואגוז מוסקט

ממלאים את צוואר הכבש בתערובת שהתקררה, עוטפים היטב בנייר כסף ואופים בתנור בחום בינוני כ-3 שעות.

כאן המקום להודות לאורנה ארגמן ולסתיו אדם שהזמין אותי להשתתף בסיור שהייה כייפי, מהנה, טעים ומלא צחוקים כל הדרך…

 כתובת אתר המסעדה:  http://www.saharaz.net/

שעות פתיחה: א' – ש' 11:30 – 24:00, טלפון: 04-6425959

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מודעות פרסומת

פורסמה ב-20 באוקטובר 2012, ב-ביקורת מסעדות ותויגה ב-, . סמן בסימניה את קישור ישיר. 6 תגובות.

  1. מאוד אהבתי את החצר עם הטאבונים

    אהבתי

  2. היה לי כיף להיפגש, נדיה יקירתי,
    ולא פחות טעים 😉
    לעוד הרבה כאלה…
    רותי

    אהבתי

  3. הי , אשמח לקבל את המייל שלך 🙂

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: