"יאללה באסטה" – תיירות וגסטרונומיה בשוק מחנה יהודה בירושלים

...בכניסה לשוק התפעלתי מהמראה שניגלה לעיניי...הייתי רק צריכה להרים את הראש...

…בכניסה לשוק התפעלתי מהמראה שניגלה לעיניי…הייתי רק צריכה להרים את הראש…

פה הייתה פעם מכבסה… ולא עם מכונות כביסה…

בשבוע שעבר בסיור בלוגרים ועיתונאים  שהוזמנתי להשתתף בו, הגענו לשוק במחנה יהודה שבירושלים. בכניסה לשוק פגשנו את ראובן פילו, שמספק שירותי תיירות, יחד עם היזם מיכאל רייס. שניהם השיקו מיזם תיירותי ראשון מסוגו בארץ שנקרא "יאללה בסטה".

המיזם החדש הינו בעצם כרטיס טעימות  בשוק מחנה יהודה, אותו ניתן לרכוש דרך האינטרנט בעלות של  -.99 ₪.

כרטיס הטעימות, נועד להעניק למגיעים לשוק, חווית בילוי וטעימות ולנתב את המבקר למקומות המרכזיים וההיסטוריים בשוק ללא תלות באיש ובזמן החופשי של כל אחד.

"כרטיס הטעימות" כולל שוברי טעימות ל-10 חנויות ובאסטות בשוק ונותן אפשרות לטעום ממגוון הטעמים  המוצעים בחנויות ובבאסטות שבמקום וגם להינות מהריחות, הקולות והסיפורים שרק שועלי השוק מכירים.

תוקף הכרטיס הינו לחצי שנה וכולל טעימות שנבחרו בקפידה ובתשומת לב רבה ובשיתוף פעולה עם בעלי החנויות והבאסטות בשוק.

כשמגיעים לשוק, ניתן לאסוף את  כרטיס הטעימות בחנות לקרמיקה-"פרי האדמה" שברחוב האגוז 6.

באמצעות הכרטיס ניתן לטייל בשוק ולטעום מ:

– מאפים – אצל האחים חאבה

– לגימת קפה וטעימות של מרקחות וממרחים – בקפה אלפונסו

– דואט של בורקס פינוקים וכוס שתייה – בחוכמת הבורק מחיפה

– טעימות חלבה – אצל מלך החלבה

– בחנות הגבינות הבינלאומית – באשר

– שמן זית וממרחים שונים של  – משפחת פרג

– מיצים ושיקויים – אצל עוזי אלי

– מעדניית צדקיהו – של האחים לירון ובועז

– טעימות מתבשילי הפתיתים, האורז או קציצות תפוחי-האדמה – של תבליני פרג

– טעימה של גלידה ירושלמית בהרכבה עצמית – בדוכן בלנדר

"יאללה באסטה", הקימה עד כה שבעה אתרים מושקעים ועתירי תוכן לשווקים המובילים והמוכרים בארץ כשבינהם:  שוק מחנה יהודה, שוק העיר העתיקה, שוק הכרמל, שוק לוינסקי, שוק הפישפשים, שוק נמל ת"א, שוק נצרת ובקרוב גם השק ש עכו העתיקה.

את  סיור הטעימות שלנו בשוק מחנה יהודה, התחלנו בחוכמת הבורק מחיפה. בחצר קטנה ומטופחת עם מקומות ישיבה סביב  שולחן ערוך מכל טוב –  מגוון של סוגי בורקסים, ביצים קשות, חומוס, טחינה, חמוצים, ושתייה קלה.

(….. איך אפשר לטעום שוב… לכאן צריך להגיע רעבים ולא אחרי ארוחת גורמה משביעה וטעימה בלארא…)

תחנת הטעימות השנייה שלנו הייתה אצל "באשר" – חנות הגבינות הבינלאומית המובילה בארץ. בחנות מעל 1200 סוגי גבינות. אצל באשר טעמתי לראשונה  פרמז'אן בטעם פסטו,  ו….פרמז'אן בטעם שוקולד שנוהגים להגיש כקינוח בסיום ארוחה.

(להתעלף רק מהטעמים והריחות אצל באשר….)

תחנת הטעימות השלישית שלנו הייתה אצל מעדני חזקייהו.  על גבי מגשים גדולים, הוגשו לנו לטעימות סוגים שונים של חמוצי הבית-זיתים, מלפפונים, פטריות וגם חצילים בתחמיץ, עלי גפן ממולאים , סלטים שונים ועוד ועוד…

(לא טעמתי…. לא מסוגלת יותר לטעום שום דבר…)

מפאת קוצר הזמן, קוצר סיור הטעימות בשוק….  (וטוב שכך) היינו צריכים להגיעה בזמן למסעדת ראצ'ה…. חיכו לנו שם….

כנסו כאן למצגת, ותהנו  ממראות השוק יחד איתי…. (לצערי לא יכולה להעביר לכם גם את הטעמים והקולות….)

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מה היה במסעדת ראצ'ה, זה לפוסט הבא שאכתוב….

מודעות פרסומת

פורסמה ב-21 באוגוסט 2012, ב-ביקורים וסיורים ותויגה ב-, , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 3 תגובות.

  1. כתיבה מקסימה………..עשית לי חשק לבקר

    אהבתי

  1. פינגבק: "יאללה באסטה" – תיירות וגסטרונומיה בשוק מחנה יהודה בירושלים | במטבח של נדיה-אפיה בישול ומה שבינהם

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: