קציצות עוף מטוגנות

אאמממממ……. קציצות…….

כופתא, אלבונדיגס, בולט, קוקלה, יוליקאס, כיפטטה , גונדי,  מפרום, המבורגר, קבבים, בנטג' – הם כולם סוגים של קציצות ממטבחי העולם.

(מקווה שזכרתי את כולם…)

שילוב של כל דבר  אפשרי שניתן ליקצוץ …  בשר, עוף,  דגים,  גבינות ,ירקות, ירקות שורש (לא ניסיתי אף פעם עם פירות…).

כדי לאחד את התערובת   ניתן  להשתמש בקמח, בפירורי לחם או בלחם שהושרה במים ונסחט, להוסיף ביצים וכמובן לא לשכוח, תבלינים שאוהבים.

הקציצות הם מאכל בסיסי בכל מטבחי העולם. אין בית שאין בו מספר סוגי קציצות: מטוגנות, אפויות, או מבושלות, עם רוטב או בלעדיו.

יש המכינים את הקציצות עגולות וגדולות או קטנות ויש כאלה שאוהבים אותם מוארכות.. בקיצור בכל צורה וגודל שאוהבים.

יש כמובן גם את המתוקים: גומבוץ, פפנש, ולביבות…  (מקווה שהזכרתי את כולם…)

אצלי בבית אוהבים מאוד קציצות מבשר עוף, מטוגן או מבושל  ברוטב עגבניות. בדרך כלל המטוגנות לא מגיעות לשולחן, כי הן מתחסלות מעודם חמות מהמחבת.

אז הנה לכם המתכון לקציצות ה"מתחסלות" שאצלי במטבח:

מצרכים:

½ קילו עוף טחון

1 בצל גדול קצוץ דק

½ חב'  פטרוזיליה קצוצה דק

¼ חב' כוסברה קצוצה דק (לאוהבי הכוסברה)

1 ביצה

2 פרוסות לחם או חלה שהושרו במים ונסחטו היטב

½ כפית פלפל שחור

½ כפית כורכום

½ כפית פפריקה אדומה (אפשר חריפה למי שאוהב)

½ כפית בהרט או תבלין לקציצות

½ כפית אבקת אפייה (לקבלת קציצות אווריריות ולא דחוסות)

מלח לפי הטעם

שמן (רגיל)  לטיגון

הוראות הכנה

בקערה לערבב היטב את כל המצרכים יחד. מקבלים עיסה  מאוד רכה.

חשוב  ביותר:  יש לתת לעיסה לנוח לפחות חצי שעה לספיגת הנוזלים והטעמים.

במחבת לחמם את השמן, בעזרת 2 כפות להכין את הקציצות ולטגן בשמן החם.

אפשרות נוספת:  להרטיב את הידיים במים (בלי לטפטף)   לפני הכנת הקציצות למניעת הדבקות.

מצגת זאת דורשת JavaScript.


About these ads

פורסמה ב-11 באוגוסט 2012, ב-קציצות ותויגה ב-, , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 5 תגובות.

  1. נדיה – זה נראה מצויין!!! אני תמיד מתחמקת מקציצות מעוף טחון כי פוחדת שהן יוצאות יבשות! בגלל זה משתמשת תמיד חצי חצי בקר ושוורמה הודו – צריכה לנסות מעוף!!

  2. נראה נהדר – מה יכול להחליף את פרוסת הלחם? פשוט אצלנו לא קונים לחם.תודה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.

הצטרפו אל 2,262 שכבר עוקבים אחריו

%d בלוגרים אהבו את זה: