פורלים של דגת הארץ

עד כמה  שזכור לי, תמיד נרתעתי מדגים במטבח – לנקות קשקשים,  לחתוך סנפירים, לנקות את תוכן הדג, לשטוף, להשרות בלימון ומלח.

הדג היחיד שהכרתי מבית הורי היה הקרפיון. המנות שאימי הכינה לא היו ממש מתקדמות ומתוחכמות –  דג חריימה או דג עטוף בקמח ומטוגן בשמן במחבת. זה מה היה.

כיום,  השווקים מציעים המון סוגי דגים בכל הצבעים והמינים. אין כל בעייה להכין דגים בכל צורה שעולה על הדעת –  מטוגן, על האש, בתנור, בסיר, בגריל וגם כקציצות.

בשבוע שעבר קיבלתי פורלים של דגת הארץ להתנסות. כשארגז הקלקלר הגיע עם השליח חשבתי, מה  כבר יכול להיות מיוחד בדגים?

ובכן, פה חיכתה לי הפתעה, בעצם  כמה הפתעות שלא ציפיתי להם….

הפורלים של דגת הארץ הם פינוק אמיתי  ומרענן. מדובר בדגי פורל שלמים, טריים, ונקיים ארוזים באריזה  ידידותית ונוחה לפתיחה. האריזה  הינה ייחודית השומרת על הטריות והערכים התזונתיים של הדג.

חברת דגת הארץ פיתחה את המוצר והיא משווקת אותו ברשתות השיווק.

הפורל הישראלי הוא דג הגדל במים מתוקים, מתאים לטעמים של המטבח הים תיכוני. טעמו מעודן, בשרו מוצק ויש בו מעט מאוד עצמות. הפורל מתאים לכל צורות הבישול: טיגון, בישול, צליה, על האש, או בתנור.

פורל שלם טרי ונקי של דגת הארץ נמכר באריזה מיוחדת השומרת על טריות  הדג במשך 5 ימים כל עוד הוא נשמר במקרר, אבל  גם נישמר  בהקפאה מספר חדשים.

בכל אריזה 2 דגים נקיים  וטריים המוכנים לבישול במשקל 550 גרם.

הכנתי את הדגים בתנור, הדרך הכי קלה ומהירה…  היינו רעבים….

הנה המתכון… פשוט  וקל להכנה:

מצרכים:

2 דגי פורל טריים ומנוקים של דגת הארץ באריזה

5 כפות שמן זית

4 שיני שום פרוסות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

חופן של פטרוזילייה טרייה קצוצה דק.

ניתן להוסיף כל סוגי הירקות שאוהבים ושזמינים במקרר.

אני פרסתי 2 קישואים, ועגבנייה חצוייה ל-2.

הוראות הכנה:

חורצים  עם סכין חדה 3 פסים בכל צד של הדג. מברישים  בנדיבות עם שמן זית.

משמנית תבנית בשמן זית, מניחים את הדגים כשבניהם מסדרים את הירקות החתוכים.

מפזרים מעל הדג את פרוסות השום ומטבלים במלח ופלפל שחור.

מכסים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20 דקות.

בעת ההגשה, מפזרים על הדג והירקות פטרוזילייה קצוצה ומגישים עם חצי לימון לתיבול.

עכשיו הולכת לקנות  פורלים של דגת הארץ להכנת חריימה  …כי אי אפשר בלי, אבל זה כבר לפוסט אחר…

בתיאבון….

מצגת זאת דורשת JavaScript.


מודעות פרסומת

פורסמה ב-6 באוגוסט 2012, ב-בודקת מנסה ומבשלת, דגים ותויגה ב-, . סמן בסימניה את קישור ישיר. 2 תגובות.

  1. נדיה כתבה מקסימה והתמונות סוף בא לי חשק לאכול את הדג מהמסך.

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: