סדנת אפייה בביה"ס maimon's

קיבלתי  בהתרגשות ובשמחה גדולה את ההזמנה  להשתתף במפגש בלוגרים בבית-ספר לאפייה  maimons

האירוע היה למעשה מפגש בלוגרים בשילוב סדנת אפייה לפטיפורים, לאנשים שאוהבים את  האפייה. עבורי זה היה המפגש הראשון מסוגו שהוזמנתי אליו.

סדנת אפייה  להכנת פטיפורים –  נערכה מסביב ל-3 עמדות (שולחנות) עבודה עמוסות בחומרי גלם מצויינים של החברה ובמכשור מתקדם שעמד לרשותינו. בהמשך הסדנא התפשטו  במקום ריחות מתוקים ומגרים , והמון מצב רוח נפלא וצחוקים עם בלוגריות-חברות שהן אופות מאוד מוכשרות כל אחת בפני עצמה.

אני רוצה לספר לכם על דניאל אנור – שף קונדיטור – חייכן, מקסים וסבלני, שעבר בינינו , הנחה אותנו בהכנת המתכונים והוסיף לנו המון ידע מקצועי בתחום האפייה.

וכמובן, לספר לכם על דליה עבדת, מנהלת התוכן של המקום – מקסימה, נעימה וחביבה שהזמינה אותי באופן  אישי  למפגש-סדנא , ושספרה לנו על הפעילות שנעשית ב maimons ובהמשך גם  עזרה לנו לעשות  את הטארטים.

אני רוצה לשתף אותכם גם על……

רגע……… כמה מילים על בית-הספר לאפייה maimons

Maimons  הוא עולם שלם של אפייה. המותג הושק לפני שנתיים ויש לו מבחר רחב של מוצרי אפייה ביתיים באיכות גבוהה ובמחירים סבירים, שאותם אפשר לרכוש בכל סופר ליד הבית.

החברה משקיע בשיפור מתמיד של המוצרים הקיימים וגם מפתחת חומרים חדשים להעשרת ההיצע.

לפני כשנה פתחה החברה גם בי"ס לאפייה בת"א – ביה"ס בו אני הייתי –  מושקע, מאובזר ומצוייד להפעלה מעשית.

במקום מתנהל גם foodsteps   שבו מתקיימות סדנאות בישול מעשיות וכשרות המועברות על-ידי צוות מגוון ודינמי, המורכב מבעלי מקצוע.

ולסיום, איך אפשר בלי אחד המתכונים באדיבות ביה"ס כמובן, שהוכן בסדנת הפטיפורים:

מתכון להולנדייר

מצרכים:

250 גר' חמאה

250 גר' סוכר

250 גר' ביצים

150 גר' קמח

200 גר' אגוזים קצוצים

50 גר' שקדים גרוסים

מעט גרידת לימון

תמצית וניל

פירות העונה

הוראות הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה מקציפים היטב את החמאה והסוכר עד שהחמאה תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, עד שנבלעות בתערובת.

מוסיפים את הקמח, גרידת לימון, וניל ומערבבים מספר שניות ובסוף את האגוזים.

מעבירים לתבנית אפייה מלבנית עם נייר אפייה ומסדרים מעל פירות.

אופים בחום של 170 מעלות למשך כ-25 דקות עד שמזהיב קלות מלמעלה.

מפזרים אבקת סוכר לקישוט.

לחוויית האפייה, השמחה והכייף שהייתה בסדנת הפטיפורים, כנסו למצגת שהכנתי (השקעתי בהכנתה המון שעות) ותהנו יחד איתי…

לקבלת פרטים נוספים על הפעילות בביה"ס כנסו לכתובת:

http://www.foodsteps.co.il/cooking_class.aspx?pid=99

http://www.foodsteps.co.il/inner.aspx?pid=62

יאללה… ביייי….. להתראות בסדנא הבאה…..

מצגת זאת דורשת JavaScript.

פורסמה ב-29 ביולי 2012, ב-סדנאות בישול ואפייה ותויגה ב-, . סמן בסימניה את קישור ישיר. 8 תגובות.

  1. יהודית כהן מורחיים

    נדיוש הפוסט מקסים וכתוב יפה, והתמונות סוף,, כבוד.

    אהבתי

  2. נדיה פוסט מקסים ויפה … אהבתי וגם שיתפתי …

    אהבתי

  3. נדיוש, כייף לראות את פעילותך ואת העשייה מתוך הנאה.
    נהניתי לקרוא.

    אהבתי

כתיבת תגובה