פשטידת פסטה עם גבינות וברוקולי

פשטידה היא שם כולל לסוגי מאפים המורכבים מבלילה ותוספות שונות על-פי טעמים.

הפשטידה משמשת כמנה עיקרית או כתוספת למנות אחרות.

המתכונים להכנת פשטידה כוללים מגוון רחב ביותר של תוספות כמו: ביצים, קמח, בצק, מנים שונים של ירקות, סוגי פסטה, תבלינים, גבינות ובשר.

אצלינו בבית אוהבים כמה סוגי פשטידות במילוי ירקות שונים, אבל את הפשטידה הזאת  אוהבים במיוחד בני המשפחה והחברים.

אני מאוד אוהבת  לארח וגם להתארח עם הפשטידה  הזאת. פשטידת הברוקולי  תמיד גורפת מחמאות ויוצאת מוצלחת, יפה, טעימה ועסיסית.

עלי לציין כי הפשטידה הזאת זכתה במספר פרסים במסגרת תחרויות שבהם השתתפתי.

ועכשיו די לפיטפוטים וניגש לעבודה:

מצרכים:

1 חב' פסטה

500-600 גר' ברוקולי  טרי (אפשר גם קפוא-כשהוא מופשר ומסונן היטב מכל הנוזלים).

100 גר' חמאה – חתוכה לקוביות

1 גביע קוטג' 9%

1 גביע שמנת חמוצה

150 גר' גבינה צהובה מגוררת גס

150 + 100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת גס

2 ביצים טרופות היטב

5-6 כפות פירורי לחם

1 כפית אבקת אפייה

2-3 כפות שמן – לשימון התבנית/התבניות

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

קמצוץ של אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

פסטה:  את הפסטה מכינים לפי הוראות היצרן, כפי שמופיע על האריזה.

ברוקולי:  מפרקים את הברוקולי לפרחים וגבעולים משתמשים עם שניהם. לסיר גדול עם מים רותחים מוסיפים כף מלח ואת הברוקולי. כשהמים רותחים שוב, מכבים את האש, משאירים את הברוקולי 2-3 דקות (לא יותר) במים החמים כשהסיר מכוסה. לאחר 3 דקות מסננים את הברוקולי ומעבירים מיד לקערה עם מי קרח. לאחר קירור הברוקולי במי הקרח, מעבירים למסננת ומנקזים היטב את כל הנוזלים. לאחר מכן לקצוץ את התפרחות והגבעולים.

הערה חשובה:  לא לוותר על קירור הברוקולי במי הקרח – זה שומר על הצבע  הנפלא של הברוקולי.

אפשר להשאיר 3-4 תפרחות שלמות לקישוט הפשטידה.

גבינות:  בקערה גדולה לערבב בעדינות את: גבינת הקוטג', שמנת חמוצה, גבינה צהובה, גבינת מוצרלה-150 גר', ביצים טרופות, אבקת אפייה, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם  ולערבב בעדינות.

הערה חשובה: יש לשים לב לכמות המלח, כי בתערובת יש כבר גבינות שהם מלוחות.

לתערובת הגבינות להוסיף את הברוקולי ואת הפסטה ולערבב הכל בעדינות.

בתבנית חד פעמית גדולה/ או ב-2 קטנות:  לשמן את התבנית/התבניות ולצפות במחצית מכמות פירורי הלחם. משטחים את התערובת בעזרת גב של כף.

מעל הפשטידה לפזר את פירורי הלחם שנשארו, את קוביות החמאה וגבינת המוצרלה.

יש לאפות בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך 40-45 דקות עד להזהבה.

עם סיום האפייה רצוי להניח לפשטידה "לנוח" כרבע שעה, כדי שיהייה קל לפרוס אותה.

הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה, או מחוממת קלות.

בהצלחה ובתיאבון!!!

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מודעות פרסומת

פורסמה ב-28 ביולי 2012, ב-מתכונים לחג שבועות, פשטידות וקישים ותויגה ב-, , , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 8 תגובות.

  1. פוסט מקסים … נדיוש כל הכבוד … אהבתי ביג טיים. 🙂

    אהבתי

  2. יהודית כהן מורחיים

    נדיוש מתי להגיע לטעימות?

    אהבתי

  3. נדיה, פוסט מקסים, מתכון מצוין, תמונות אליפות.

    אהבתי

  4. נראה פשוט להכנה וטעים

    אהבתי

  5. תודה רבה באמת מתכון פשטידה מנצח. תודה על השיתוף.

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: