שירלי בר בספר מתכונים חדש Raw Food

ספרה החדש של שירלי בר

שירלי בר ואני

הוזמנתי להשתתף במסיבת עיתונאים  ובנוכחות צלמים לאירוע השקת ספר המתכונים של שירלי בר, מומחית לתזונה טבעית ו-RAW FOOD . הספר הינו הראשון מסוגו בישראל בשיטת ה-RAW FOOD. השקת הספר נערכה בתיאטרון גבעתיים.

בכניסה לאולם חיכתה לנו קבלת פנים חמה. מאחורי שולחנות עמוסי ספרים  של בישול בריא בהוצאת פוקוס, ישבה שירלי בר, מקסימה, זורחת וחייכנית וקיבלה את פני המוזמנים.

גם אורנה כהן גם קיבלה את פנינו בחיוך ענק וברישום קיבלנו את הספר של שירלי בר ודפי מידע על שירלי בר ועל שיטת ה-RAW FOOD שבהמשך הסביר מזה.

באולם קבלת הפנים חיכו לנו גם דוכנים שהציגו בהם תחליפי סוכר, סדנאות בישול לאוכל בריא, קייטרינג ועוד. את הטעימות של המנות הבריאות , ניתן היה לטעום בתשלום.

שירלי בר העבירה לנו את הערב על במה באולם התיאטרון, כשמסביבה צלמים ועוזרים ומאחורי שולחן עמוס במרכיבים  שמהם הכינה את  מנות הבריאות תוך כדי הסבר מקיף על השיטה.

במגביל להכנת המנה על-ידי שירלי על הבמה, יצאו דיילים ודיילות  כשבידם מגשים עמוסי צלוחיות שהכילו דוגמיות לטעימה מהמנה שהוכנה על הבמה.

אני הצלחתי לטעום 2 מתוך 4  הטעימות שהוגשו: סלט תאיילנדי  ירוק ופסטה סגולה ברוטב שמנת ופיטריות (כמובן שלא היה במנת הסלט לא פסטה ולא שמנת, אלה הרבה רצועות של קישוא חי בתוספת רוטב מאגוזים שונים).

והנה מספר מילים על שיטת ה-RAW FOOD:

השיטה דוגלת באכילה של מזונות חיים ולא מבושלים. אוכל שאינו מעובד ואינו מכיל כימיקלים ותרופות.

השיטה גורסת כי הבישול או הכנת המזון בצורות אחרות הורגת את האינזימים שבאוכל ולכן מומלץ לחמם או לבשל את המזון עד לטמפרטורה של 48 מעלות.

השיטה דוגלת בשימור מזון במייבשי מזון מיוחדים ולא בתנורים. ככל שהמזון  מורכב מנבטים, ירקות, פירות וקיטניות מונבטים, הנזק לתאים בגוף קטן יותר.

השיטה מציעה תחליפים בריאים כמו: אבוקדו, אגוזים שמתפרקים לאנרגיה ומשקה שיש בו סגולות בריאות כמו מיץ עשב חיטה, העוזר לתהליך העיכול ומאיץ את מסת הפסולת.

לדברי שירלי בר …" אנו חיים בחברת שפע וצורכים דברים רבים, מרבית המאכלים שאנחנו מכניסים אל ביתנו מכילים כימיקלים וחומרים לא בריאים. יחד עם זאת, כיום, ניתן למצוא אלטרנטיבות ולבחור בתחליפים טעימים ובריאים. אם לאנשים יהיה המידע הנדרש הם יוכלו לעשות את הבחירה המושכלת ולדאוג  להם ולילדיהם…"

על שיטת RAW FOOD  אוכל עם חיים – אוכל עם עוצמה אפשר לקרוא  ביתר פירוט בספרה של שירלי בר.

סיפור החיים של שירלי בר:

לאחר ששירלי בר ירדה במשקל 15 ק"ג באמצעות השיטה, היא פתחה קליניקה בניו-יורק שהתמחתה בהרזיה ובטיפול טבעי לרוב מחלות הגוף. לאחר הצלחתה המסחררת שם, היא החליטה לחזור לשורשים ולהדיר את השיטה בכל בית בישראל. כיום שירלי בר מכשירה שפים בתחום, מנחה סדנאות הרזייה ומגדלת 3 ילדים בריאים.

נהנתי מאוד  מההרצאה ומהדו-שיח החופשי שהתנהל בין שירלי בר לקהל באולם, שהשתדלה מאוד לענות ברצון על כל השאלות.

התרשמתי בחיוב מהדברים של שירלי בר ולומר את האמת הלכתי להשקת הספר ולא היה לי מושג מזה אוכל בריא בשיטת RAW FOOD .

השאלה שאני שואל את עצמי עכשיו: האם אני ובני משפחתי מוכנים לעבור לאכול אוכל בריאות? האם זה מתאים לנו?

ולסיום: מתכון של סלט תאילנדי ירוק (שטעמתי)

המרכיבים:

3 כוסות כרוב לבן, חתוך לרצועות

1 פלפל אדום חתוך לרצועות

2 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות פטרוזלייה קצוצה

2 כפות שמן שומשום בכבישה קרה

½ כפית מלח ים טבעי

בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד.

המרכיבים לרוטב:

¼ כוס חמאת שקדים

2 כפיות דבש

¼ כוס מיץ תפוזים טבעי

3 כפות רוטב סויה טבעי

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

¼ כוס שקדים גרוסים

מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ידנית ושופכים מעל הסלט, מערבבים היטב ומגישים.

את הספר בהוצאת פוקוס ניתן להשיג ברשתות סטימצקי וצומת ספרים במחיר 129 ₪ או באתר של שירלי בר (כולל משלוח בדואר)

 http://www.shirly-b.co.il/index.php

מצגת זאת דורשת JavaScript.

מודעות פרסומת

פורסמה ב-26 ביולי 2012, ב-ספרים וסופרים ותויגה ב-. סמן בסימניה את קישור ישיר. 5 תגובות.

  1. כל הכבוד נדיוש כל הכבוד … שאפו מתוקה … מזה עושה לי טוב בשבילך … עלי והצלחי בגדול.

    אהבתי

  2. היי נדיה… פוסט יפה מאוד.
    אבל התוכן – יש לי קצת בעיה איתו… הבעיה היא לא מה אנחנו אוכלים, אלא כמה. ולהגדיר מוצרים מסויימים כאסורים לפי כל מיני סיבות פסאודו-מדעיות מבחינתי זה קו אדום. אני מוכן לקבל את זה שהדיאטה הספציפית הזו עשתה טוב לשירלי בר. אני לא מוכן לקבל את ההגדרה של השיטה הזאת כתרופת פלא לכל דבר. מדעית, בני אדם שייכים למשפחת הטורפים. קרי, חייבים על פי טבעם סוגים מסויימים (7 במספר, אם אינני טועה) של חומצות אמינו שניתן לקבלן אך ורק מזון מן החי – בשר. זו עובדה מדעית שמולה, בגדול, כל הטענות נגד פשוט מתרסקות…. אך שוב… איש באמונתו יחיה. 🙂

    אהבתי

    • היי אדוארד, ערב טוב, תודה שקראת את הפוסט .
      תוכן הפוסט נכתב לפי הדברים שנאמרו על-ידי שירלי בר ולפי תחושתי והרגשתי האישית. זכותה של שירלי בר להאמין בדרך שלה שהשיטה מרפא חולים וזאת צורת האכילה "המחזירה חיים". באותו המעמד במסיבת העיתונאים עלו אנשים לבמה וסיפרו שהם ממש חזרו מבין המתים. אבל… זה לא אומר שאני הולכת לאמץ את השיטה בבית. אנחנו משפחה שאוהבת לאכל דגים עופות ובשר והרבה… זה בסדר לא לקבל את ההגדרה של השיטה הזאת כתרופת פלא לכל דבר. שמעתי עוד הרבה חברים שהיו איתי שיצאו מהסדנא עם הרבה ספקות ותהיות לגבי השיטה. אם תשים לב , סיימתי את הפוסט שלי בשאלה: האם זה מתאים לנו?
      אדוארד… היה לי נעים להחליף איתך דעות כאן. 🙂

      אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: