קובנה עם קצח ושומשום

הקובנה – הלחם התימני – נאכל בתימן כל ימות השבוע. לקראת שבת מכינים אותה בצורה מיוחדת.

אצלי בבית, אנחנו נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, אחרי שחוזרים מבית-הכנסת עם תוספות  כמו: עגבניות מרוסקות, סחוג, ביצה חומה קשה , סמנה, חילבה או  מוצרי חלב.

לפעמים  כדי לגוון – כמו הפתעה – אני מכניסה נתחי בשר לתוך הבצק ואופה כל הלילה על הפלטה ואז היא נאכלת עם מרק בשר או  רגל.

טעמה של הקובנה הוא די ניאטרלי וכדי לתת לה טעמים, מטבלים אותה בקצח או בשומשום או בשניהם יחד. באפייה בתנור במשך 8-12 שעות  מקבלת הקובנה צבעי חום וטעמים נוספים.

ועכשיו לאחר כל ההסבר… יאללה למתכון….

מצרכים:

1 קילו קמח לבן רגיל

1 שקית שמרים טריים  של שימרית

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1 ביצה

3 כוסות מים

חצי חב' מחמאה מומסת

קצח – אופציה

שומשום – אופציה

 אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח  למערבל עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה של 2  לעירבוב החומרים ולאיוורור הקמח.

מוסיפים בזהירות (שהקמח לא יתפזר) את המים והביצה ולשים בערך 5-6 דקות עד שהבצק מתגבש לגוש אחד ותלוי על וו הגיטרה.

להוסיף בשלב זה את המלח ולעבד עוד 5 דקות.

נותנים לבצק לנוח ולתפוח , כשהוא מכוסה עם מגבת מעט לחה או עם ניילון  נצמד, למשך שעה, או עד שיכפיל את עצמו. (תלוי בחום הסביבה).

לאחר התפחת הבצק, יש  להעביר על  משטח  עבודה משומן ולחלק את הבצק ל-10 כדורים.

יש לפתוח עם הידיים (לא עם מערוך) כל כדור עם ידיים משומנות מהמחמאה, לשמן מעט, ולגלגל. ומניחים בסיר של ג'חנון  שיש לשמן עם המחמאה.  כך עושים עם כל 10 הכדורים.

מפזרים שומשום, קצח בשביל הצבע והטעם – לא חובה.

 לעצלנים שבנינו,  אפשר לדלג על שלב הפתיחה של בצק , שימונו וגילגולו, ולשמן עם הידיים את  כדורי הבצק ולהניח ישר בסיר.

 יש לתת לכדורי הבצק בסיר לתפוח שוב (כמעט עד לגובהה הסיר, לסגור את הסיר בזהירות ולהכניס לתנור שחומם מראש ב-200 מעלות למשך כשעה וחצי או עד שהקובנה מקבלת צבע זהוב….

 בהצלחה.

מודעות פרסומת

פורסמה ב-18 ביולי 2012, ב-לחמים ומאפים, מהמטבח התימני ותויגה ב-, , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 16 תגובות.

  1. נראה פשוט וטעים. השאלה איך עושים קובנה בלי מיקסר עם ווגיטרה

    אהבתי

    • ג'ולי, כמו בתימן וכיום כמו אצל "זקנות השבט"… מעבדות את הבצק בידיים בקלילות מעוררת התפעלות. האמת שהבצק שלהן יוצא הרבה יותר מוצלח…

      אהבתי

  2. מתכון מנצח!!!
    מגרה כל כך

    אהבתי

  3. יהודית כהן מורחיים

    נדיוש פוסט נפלא , והתמונה מקסימה.

    אהבתי

  4. , It reminds me Nadia's home on Saturday morning… and the smell

    אהבתי

  5. עושה כך בדיוק רק שאני לשה ביד את הבצק ומכניסה את כל החומרים יחד לקערה.

    אהבתי

  6. באיזה כוס את משתמשת?תודה

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: