בואיקוס -לחמניות גבינה בטעמים

#בואיקוסגבינה #לחמניותגבינה

הם פריכות, טעימות, קלות להכנה, מרשימות ומתחסלות בעודם חמות מהתנור…

את הבואיקוס , או לחמניות גבינה כמו שבנות  שלי קוראות להם, אפשר להכין בכל צורה שרוצים  או אוהבים. האמת היא שהם כל כך טעימות שלא צריך לחכות לחג השבועות כדי להכין אותם – הם מתאימות לכל השנה.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

הפעם הכנתי את הבואיקוס עם  הגבינות האיכותיות של תנובה   ששיפרו  את הטעמים  בבואיקוס – חבל שאי אפשר להעביר את כאן את הריח  שמפיצים המאפים בבית…

אז קדימה לעבודה….

מצרכים:

1 חב' קמח תופח קטן (2.5 כוסות)

100 גרם חמאה רכה

2 ביצה בגודל L

1 גביע יוגורט  Bio 3%  של תנובה

1 גביע של גבינה  לבנה (250 גר') של תנובה

1.5 כוסות של גבינת גלעד/קצ'קבל של תנובה מגוררת

1.5 כוסות של גבינת גבע/פרמז'ן של תנובה

להוספת טעמים ולקישוט: שומשום שחור, שומשום לבן, זעתר,  תבלין לפיצה, רוזמרין קצוץ – ועוד כל  מה שאתם אוהבים.

הוראות הכנה:

בקערה יש ללוש היטב את הקמח והחמאה.

מוסיפים את שאר חומרי הגלם עם ביצה 1 (את הביצה השנייה משאירים למריחה על הבואיקוס)

לשים (בידיים) הכל היטב עד לקבלת בצק רך ונעים, אבל לא דביק.

במידה והבצק מעט דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.

את הבצק לחלק ל-2 כדורים, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר  לייצוב למשך חצי שעה לפחות.

 לקמח קלות את משטח העבודה וגם את המערוך.

 לרדד  את  כדור הבצק (את השני להשאיר במקרר בינתיים) בעדינות לעובי של 3-4 ס"מ בערך – לא דק ולקרוץ  עוגיות בכל מיני צורות שאוהבים ולסדר בתבנית .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לא לשים את העוגיות-לחמניות צפופות על המגש, כי הם תופחות בזמן האפייה.

בקערה קטנה לערבב  היטב את הביצה השנייה עם 2 כפות מים וקורט מלח ועם מברשת למרוח את הביצה על הלחמניות.

לקישוט ולהוספת טעמים: לפזר שומשום שחור, שומשום לבן, זעתר, תבלין לפיצה, רוזמרין קצוץ, שום ושמן זית וכל מה שאוהבים.

 לאפות בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד להזהבה.

בתיאבון ובהצלחה!!!!

מודעות פרסומת

פורסמה ב-18 ביולי 2012, ב-לחמים ומאפים, מתכונים לחג שבועות ותויגה ב-, , , , , , , , , , , , . סמן בסימניה את קישור ישיר. 4 תגובות.

  1. דפני מטבחונט

    איזה יופי נדיה! ברכות חמות לפתיחת הבלוג החדש. עלי והצליחי.

    אהבתי

  2. מתכון מקסים. אהבתי את הצורות

    אהבתי

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: